2022. május 21. szombat | Konstantin
Aktuális

8 hordó terménnyel értek tetten egy horgászt a halőrök

8 hordó terménnyel értek tetten egy horgászt a halőrök

8 hordónyi erjesztett terményt találtak egy horgásznál a Tisza Horgászegyesület halőrei. Az egyesület felhívta a horgászok figyelmét, hogy a maximális bevihető mennyiség naponta 3 kilogramm. 

Az Országos Horgászrend nem rendelkezik arról, hogy egy adott időszak alatt mennyi etetőanyagot lehet felhasználni a horgászat során, azonban a helyi horgászrendekben ezt szabályozhatják.

Több helyen is vannak érvényben olyan rendelkezések, amelyek megszabják a maximálisan bevihető csalogatóanyag mennyiségét.

Így van ez az Alcsi Holt-Tiszát kezelő Tisza Horgászegyesületnél is, amelynek halőrei azonban április 7-én, szombaton ellenőrzésük során azt vették észre, hogy ezt a szabályt sokan nem tartották be.

„Több esetben tapasztaltuk, hogy vagy nincsenek a horgászok tisztában az előírás szerinti maximális használható etetőanyag mennyiség mértékével (maximum 3 kilogramm), vagy úgy gondolják, hogy a szabály nehezen ellenőrizhetősége miatt ezzel nem törődnek” – írta közösségi oldalán a Tisza Horgászegyesület.

Arról is beszámoltak, hogy volt olyan eset, hogy 10 napos horgászatra készülve 8 darab műanyag hordónyi erjesztett termény volt felhalmozva a parton.

„Kérjük, hogy a vizek extrém túletetésétől tartózkodjatok, és tartsátok be a horgászrendben foglalt maximum 3 kilogrammos korlátot!” – szólította fel és emlékeztette a szabályokra a horgászokat az egyesület közleménye.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: pixabay.com)