2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Aktuális

Ellepték a Duna-partot az engedély nélküli horgászok

Ellepték a Duna-partot az engedély nélküli horgászok

Egyre többen veszik a bátorságot, és mennek ki a Dunára horgászni engedély nélkül. Az utóbbi 2 hétben több mint 10 ilyen ügyben kellett intézkednie a Komárom-Esztergom megyei halőröknek. 

Nagyon megszaporodtak az utóbbi időben az olyan esetek, amikor a halőröknek a Duna Komárom-Esztergom megyei szakaszán engedély nélkül horgászó személyekkel szemben kellett intézkedniük – tudta meg a Pecaverzum Schmidt-Kovács Bencétől.

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (Kemhesz) szakmai igazgatója elmondta, az elmúlt 2 hétben több mint 10 ilyen ügyben indult eljárás. A bliccelőket fel is jelentették a halőrök.

„A halgazdálkodási hatóság szabja majd ki a bírságot, mi mint területileg illetékes vízkezelők egy évre eltiltjuk azokat, akiket engedély nélküli horgászaton érünk tetten” – nyilatkozta Schmidt-Kovács Bence.

De nem csak ezzel volt a gond az elmúlt időszakban, a halőrök ugyanis találkoztak tiltott helyen próbálkozó horgásszal, és olyannal is, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó eloltani a parton rakott tüzet. Mivel jelenleg az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben, az egyenruhások megbüntették az illetőt. 

A történtekről figyelemfelhívó jelleggel egy rövid Facebook-bejegyzésben is beszámoltak.

32 darab pontyot akart megtartani egy horgász Hajdú-Bihar megyében. Részletek IDE KATTINTVA!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, illetve állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen lehet megtenni: [email protected].

A bejelentéshez az alábbi adatokat kell megadni:

  • Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése
  • Bejelentő neve (nem kötelező)
  • Címe (nem kötelező)
  • Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
  • Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: pixabay.com)