2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Aktuális

Gyászol a Komárom-Esztergom megyei horgásztársadalom

Gyászol a Komárom-Esztergom megyei horgásztársadalom

Életének 88. évében elhunyt Richter János, aki jelentős szerepet töltött be a Komárom-Esztergom megyei horgásztársadalomban. Emléke előtt a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz) nekrológgal adózott. Az írást tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Horgásztársunk Richter János a napokban, életének 88. évében csendesen elhunyt. Több évtizedig tagja volt a megyei szövetség elnökségének, munkájával szolgálta a megye horgászait.

Nevével legszorosabban azonban Oroszlányi Horgász Egyesület kapcsolódott össze. Ő volt a város legnagyobb civil szervezetének elnöke, majdnem egy emberöltőn át, 43 évig. Ott volt az oroszlányi horgászat bölcsőjének megalakulásánál, jelentős, meghatározó szerepet játszott abban, hogy az erőmű hűtőtó körül stégek épülhettek, illetve abban is, hogy az egyesület a városi tóban halnevelést folytathatott.

43 évnyi munkásságával a mindennapokban fáradhatatlanul dolgozott a város horgászéletének szervezésében, törődött az egyesület ügyes-bajos dolgaival. Nemcsak most, akkor is akadt ezzel bőven mindennapi tennivaló és ő elnökként becsülettel kivette a részét ebből a munkából.

Említésre méltó még az is, hogy – a hagyományokat ápolva – szervezőmunkájával hozzájárult, hogy egyesülete rendszeresen részt vett a Nemzetközi Bányász Horgászkupán. 

Richter János hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 28-án, csütörtökön, 13 órakor lesz az oroszlányi katolikus templomban. A gyászoló család kéri, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le, és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Kemhesz)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!