2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Aktuális

Harcsatilalom és egyéb korlátozások léptek életbe a Tisza-tavon

Harcsatilalom és egyéb korlátozások léptek életbe a Tisza-tavon

November 15-ével nemcsak az idei harcsaszezon ért véget a Tisza-tavon, hanem egyéb szabályok is életbe léptek.

November 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése – olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. cikkében.

Arra is emlékeztetnek, hogy november 15. és február 28. között – a vermelő halállományok védelme érdekében – a szonár használata is tiltott, illetve bizonyos területek a horgászat sem engedélyezett.

Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos vízterülete, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. 

Ezen kívül a Tisza-folyón a 407-409 fkm közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötő bejárata (423 fkm, és a 434-435 fkm közötti szakasz). 

Ezeken a területeken november 15-től február 28-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos, csak az áthaladás engedélyezett.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett, a pergetés, valamint az ólomba öntött, a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt -Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, az Örvényi-Morotván, a IX és VI-os számú öblítőcsatornán, és a Szartos-árkon engedélyezett.

A szabályok általánosak, nem most döntöttek azokról, a Tisza-tó 2022-es horgászrendjében szerepelnek a november 15-től hatályos rendelkezések. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Pecaverzum-montázs, kép forrása: a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)