2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Három napon keresztül mérkőznek meg egymással a halőrök Szarvason

Három napon keresztül mérkőznek meg egymással a halőrök Szarvason

Szeptember 18-án, hétfőn Szarvason kezdetét vette a VI. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozó. A rendezvény házigazdája a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz).

A Mohosz beszámolója szerint tagszervezetei és tagegyesületei által delegált háromfős csapatok – szám szerint 28 – három napon keresztül mérkőznek meg egymással. 

Az első nap – szokás szerint – a szakmai előadásokról és az elméleti versenyszámról szólt. Tóth Géza rendőralezredes és Habony Ildikó TKI munkacsoport-vezető a helyes konfliktuskezelésről tartott előadást. 

Papp András Csongrád vármegye halgazdálkodási szakügyintéző a hatósági eljárások gyakorlatáról beszélt a résztvevőknek.

Ebéd után egy nyílt panelbeszélgetés keretében Nemes Attila, Cserepes Ernő, Dudás Tibor, Pfeifer Rikárd és Donkó Péter ismertették szervezetük halőri munkájának helyi jellegzetességeit és rendhagyó ügyeit. A bemutatók végén a kérdések és válaszok követték egymást.

17 órakor sor került az az interaktív elméleti versenyszámra. A korábbi évektől eltérően a csapatok nem közösen töltötték ki a kérdőívet, hanem minden résztvevő külön-külön tesztet kapott halfelismerés, rendészet és horgászvizsga témakörökben.

Fotók a rendezvényről ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)