2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Két horgásztó is évközi áremelést hajtott végre

Két horgásztó is évközi áremelést hajtott végre

A horgásztavakat is elérte az infláció hatása, két víznél is évközi áremelést jelentettek be. Van olyan jegy, amelyért 33 százalékkal kell többet fizetni.

Az, hogy egyre drágább a horgászat, mindenki észreveszi a saját zsebén, amikor betér egy boltba vagy az internetes rendel. 

A Pecaverzum információi szerint az áremelkedés meglátszik a horgászcikkek forgalmán is. Úgy tudjuk, hogy a piac szereplői tavasszal és a nyár eddigi részében jelentős visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni. 

Egy név nélkül nyilatkozó vidéki horgászboltos arról számolt be portálunknak, hogy a nagykereskedések már különböző fizetési engedményekkel (például fizetési átütemezéssekkel, fizetési haladékokkal) próbálnak a kiskereskedők nehéz helyzetén enyhíteni.  

Az infláció azonban már a horgásztavakat is érinti. Az utóbbi napokban két helyen is áremelést jelentettek be. 

„Nem szeretnénk részletezni, mindenki tapasztalja, mi zajlik a körülöttünk lévő, felfordult világban. A tó munkatársait, halőrzését, színvonalas működését, karbantartását és a további fejlesztéseket azonban szeretnénk megőrizni, ezért évközben is korrigálnunk kell árainkat” – közölte közösségi oldalán a Heves megyei Nagyrédei Horgásztó.

A 22 hektáros vízfelületre július 4-én, hétfőtől lépnek életbe az új jegyárak. Az áremelést követően a 24 órás, 2 botos felnőtt horgászjegy ára 8.500 forintra módosul, míg a 96 órásért 26.000 forintot kell fizetni.

Azt is írják, hogy a villanyt nem emelik akkora mértékben, mint tervezték, és nemsokára elkészül a napelemes rendszerünk több millió forint értékben. 

A kialakult, előre nem látott helyzet miatt a Nagyrédei Horgásztó biztosítja a visszamondás lehetőségét a korábbi foglalásokkal rendelkező horgászok számára. Ezt a tervezett horgászat megkezdése előtt legkésőbb egy héttel kell megtenni. 

 

Szintén évközi áremelést jelentett be az Ölbő-tavi Aranyhal Horgászegyesület. Honlapjukon arról tájékoztattak, hogy július elsejétől, péntektől 20 és 33 százalék közötti mértékben drágul a peca az Ölbői-tavon.

A nappali napijegy 4.000 forintról 5.000 forintra (25 százalékos emelkedés), a 24 órás jegy 6.000 forintról 8.000 forintra (33 százalékos emelkedés), míg a 48 órás jegy 10.000 forintról 12.000 forintra (20 százalékos emelkedés) módosul.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Nagyrédei Horgásztó FB-oldala)