2023. január 30. hétfő | Martina
Aktuális

Már 20 horgász nyert idén területi jegyet az RSD-re

Már 20 horgász nyert idén területi jegyet az RSD-re

Újabb horgász fogott jövő évre érvényes területi jegyet érő halat a Ráckevei-Soroksári Dunán (RSD). Az idei évben már 20 horgász érte el, hogy 2023-ban ingyen pecázhasson. 

Jegesi Zsolt (nyitóképünkön) az idei évben a 20. horgász, aki ingyenes horgászati lehetőséget nyert a 2023-as esztendőre az RSD-n, ugyanis 26,325 kiló pontyot fogott október 23-án, vasárnap reggel Ráckevén, a Somlyó-szigeten.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára feltöltött adatlap szerint a halat bojlival csalta horogra, a fárasztás 17 percig tartott. A hal hossza 92, míg kerülete 86 centiméter volt. 

A rekordlista szabályai alapján a horgásznak kötelező bejelenteniük minden 25 kilogramm feletti pontyot, 25 kilogramm feletti amurt, 10 kilogramm feletti fogassüllőt, 10 kilogramm feletti csukát, 50 kilogramm feletti harcsát, ha teljes körűen tud gondoskodni a hal épségéről annak hitelesítéséig.

A kötelező bejelentés alá eső halak esetében garantált jutalom is jár: a horgász érvényes jegyének megfelelő, 2023-es szóló éves területi engedély a nyeremény. Ha például behúzós jeggyel pecázik valaki, akkor a jutalma 72 ezer forint értékű (2022-es árak szerint) éves jegy. Érthető tehát, hogy sokan próbálják ezeket a limiteket túllépni, hiszen – idei árakon – egy „sima” éves engedély is 44 ezer forintba kerül.

De az is nyerhet még, aki nem érte el a garantált jutalom határát, de felkerült a rekordlistára. Köztük 50 darab általános területi jegyet sorsolnak majd ki.

Az idei évben eddig összesen 20 horgász fogott olyan halat, amely meghaladta a garantált nyeremény határát. Ezek közt 12 ponty, 4 amur, 2 harcsa, 1 csuka és 1 süllő volt.

Az idei legnagyobb példány, ami felkerült az RHDSZ rekordlistájára, egy 56,100 kiló harcsa, amit Pokornyik László fogott július 10-én. Nézd meg a halat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)