2024. március 1. péntek | Albin
Aktuális

Többször te engem nem tiltasz el! – kiabálta a rapsic, miközben fojtogatta a halőrt

Többször te engem nem tiltasz el! – kiabálta a rapsic, miközben fojtogatta a halőrt

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szabálytalan horgászat miatt vele szemben intézkedő halőrre támadt, erőszakkal akadályozva őt jogszerű eljárásában – olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi 2023. augusztus 16-án este a madarasi Priszpa-tó partján egy ismerőse stégén szabálytalanul két horgászbottal horgászott.

A szolgálatban lévő és a horgászok ellenőrzését végző halőr észlelte mindezt, ezért odament hozzá a stégre. Intézkedés közben felszólította a vádlottat az engedélyének átadására, és az engedély nélküli horgászat abbahagyására. 

A rapsic a felszólításra támadóan lépett fel a halőrrel szemben, akit meglökött, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdett. Ennek következtében mindketten a stégre estek, ahol a vádlott a sértett védekezése ellenére tovább folytatta a támadást. 

A halőr végül a vádlott fogásából kiszabadulva az intézkedés befejezése nélkül elmenekült a helyszínről, és segítséget kért.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabálytalan horgász a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőrt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség tavalyi beszámolójából kiderült, hogy az 58 éves férfi két horgászbotot használt annak ellenére, hogy csak az egyikre volt engedélye. A halőr számára nem volt ismeretlen a tettes, ugyanis korábban egyszer már eljárt vele szemben, akkor egy évre eltiltották a horgászattól.

A támadás közben az elkövető azt kiabálta, hogy „Többször te engem nem tiltasz el a horgászattól!” 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Magyarország Ügyészsége)