2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Aktuális

Új horgászvízzel bővült Veszprém megye

Új horgászvízzel bővült Veszprém megye

2022-től egy újabb vízterület, egy patak válik horgászhatóvá Veszprém megyében. A szabályokat is meghozták, csak sportcélú jegy vásárolható, halat megtartani szigorúan tilos.

A Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) 2022. február elsejével megnyitja a Kígyós-patakot a horgászok előtt – közölte közösségi oldalán a veszprémi szövetség. 

Azt írják, a horgászható terület a devecseri erdészet sárosfői vadászház kerítésének északi oldalától a vízfolyás Torna-patakba való torkollásáig terjed. 

A Veszprém megyei Kígyós-patak Padragkúttól nyugatra ered. A patak forrásától kezdve 28 kilométer hosszban előbb délnyugati, majd nyugati-északnyugati irányban halad, Padragkút, Nyirád, Nemeshany, Káptalanfa, Bodorfa, Szentimrefalva, Veszprémgalsa községek területén át Kisberzsenyig, ahol beletorkollik a Torna- patakba. A patak útja során keresztülhalad a Sárosfői- halastavakon, amely természetvédelmi területnek számít.

A Kígyós-patakban horgászni a BBHSZ által kibocsájtott 5.000 forintos éves sport területi engedély birtokában lehet.

Egyelőre a területi engedély a 2022. évi egységes állami horgászokmány (területi jegy + fogási napló) árusításának megkezdésével egyidejűleg a szövetség központi irodájában (8200, Veszprém, Muskátli u. 6.) és a Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület forgalmazási pontján (8474, Csabrendek, Hegyalja u. 47.) lehet. 

Hangsúlyozták, a Kígyós-patakban horgászni a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgászrendjének betartásával lehetséges az alábbi helyi szabályozással:

  • Maximum egy horgászkészség és azon csak egy horog, vagy egy darab egyágú horoggal szerelt műcsali használható.
  • Halat megtartani tilos. A kifogott halat – esetleges gyors fényképezés után – azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a patakba.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: szemelyemblogja.blog.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!