2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Aktuális

Új kézbe került Borsod egyik legjobb pontyos horgásztava

Új kézbe került Borsod egyik legjobb pontyos horgásztava

A hejőkeresztúri Carp&Carp Horgásztó halgazdálkodási feladatait január 1-jétől a Nagy Borsodi Horgász Egyesület (NBHE) végzi.

A hírt az NBHE-n kívül a tótulajdonos, Hejő-Tó Kft. is megerősítette. Mint írják, közös munka indul a NBHE-vel a szolgáltatások színvonalának emelése érdekében.

„Közösen gondolkodunk, fejlesztünk a jövőben, egymás szakmaiságát és értékeit elismerve folytatjuk a Carp&Carp üzemeltetését a már megszokott rendben” – közölte a Hejő-Tó Kft.

Az NBHE jelenleg közel 3000 taggal rendelkezik vezetőségében 20 éves szakmai tudással bíró halgazdálkodási szakemberekkel. Az Borsod vármegyei egyesület több mint 200 hektáron gazdálkodik, kezelésében van a Csorba-tó, a Házgyári-tó és a Szélmalom-tó is. 

A Carp&Carp Horgásztó honlapja szerint a 34 hektáros rekultivált bányató mélysége 2,5-14,5 méter. Nagyon gazdag az ősállomány, tiszai telepítésből származó 15-20 kilós nyurgapontyok, 27-35  kilós amurok és az 5 kilós dévérkeszegek horogra akadása sem ritka, de élnek a tóban 30 kilót meghaladó pontyok is. 

Legnagyobb számban ponty és koi található a tóban, de a horgászok találkozhatnak még amurral, dévérkeszeggel, balinnal, kárásszal, süllővel, sügérrel, csukával, harcsával, illetve takarmányhalakkal.

A tavon 10 darab kiválóan felszerelt úszó horgászház található, melyekre minimum 3 horgásznapra vagy akár egyhetes turnusokban lehet jelentkezni. A házakat kizárólagosan a hozzájuk tartozó elektromos hajóval lehet megközelíteni, mely a turnus idején az előírt szabályoknak megfelelően használható.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Carp&Carp FB-oldala)