2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Újabb gigabírság a Balatonnál: tetemes summát kell perkálnia egy horgásznak négy pontyért

Újabb gigabírság a Balatonnál: tetemes summát kell perkálnia egy horgásznak négy pontyért

Újabb gigabírságot szabtak ki egy horgásszal szemben, aki a Balatonnál követett el szabálytalanságot. 

Nem érdemes kockáztatnia a horgászoknak szabálytalanságok elkövetésével, mert azokért bizony súlyos bírságok járhatnak: hosszú időre szóló eltiltás és nagy összegű pénzbüntetés.

Pár hete számoltunk be arról, hogy 2023 első félévében meghozott és nyilvánosságra került halgazdálkodási hatósági döntések értelmében hatan is kaptak százezer forintos vagy azt meghaladó halvédelmi bírságot a Balatonnál.

Az idei év eddigi legdurvább ítéletét F. Gy. balatonfűzfői lakos ellen hozták meg. 203.750 forint halvédelmi bírságot kell fizetnie, és 14 hónapig nem horgászhat, amiért Balatonkenese térségében eltiltás hatálya alatt egy időben négy bottal, engedély nélkül, behúzós módszerrel hódolt szenvedélyének.

A gigabíráságot elkönyvelni kénytelen horgászok száma ismét gyarapodott két fővel – derül ki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára feltöltött, legfrissebb halgazdálkodási hatósági döntésekből.

T .D. F. mesztegnyői lakos május 29-én a Cigány-csatornán engedély nélkül kifogott, és megtartott egy 3,5 kilogrammos harcsát annak tilalmi idejében.

A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 113.000 forint halvédelmi bírsággal, továbbá 20 hónapos horgászattól való eltiltással „jutalmazta” tettét.  

Hiába rendelkezett engedéllyel L. F. budapesti lakos, mégis tetemesebb summát kell kigombolnia, mint renitens társának. 

Zánka térségében horgászott, egész jól is ment neki, mert egymás után szákba tett négy darab pontyot, Igen ám, de azok közül egyiket sem írta be a fogási naplójába. Ezzel megsértette a fogási napló vezetésének szabályai és a napi megtartható halmennyiséget is túllépte.

Ügyében a Pest Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság járt el, és bizony vastagon fogott az a bizonyos ceruza. Nem kevesebb, mint 150.000 forintja bánja, amelyet halvédelmi bírság formájában kell perkálnia. A ropogós bankókon túl azonban elbúcsúzhat a horgászattól is fél évre, ennyi időre tiltották el ugyanis. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)