2024. március 1. péntek | Albin
Aktuális

Újabb halőrök vizsgázásával folytatódott a Pest vármegyei halőrzés megerősítése

Újabb halőrök vizsgázásával folytatódott a Pest vármegyei halőrzés megerősítése

A Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége (Hepesz) folytatta társadalmi halőri képzéseinek sorát. Egy év alatt már 67 tettek sikeres vizsgát, köztük 10 hölgy.

A 70 tagegyesülettel és közel 20 ezer taggal rendelkező Hepesz már a harmadik, idei évben a második társadalmi halőri oktatást szervezte a Pest Vármegyei Kormányhivatal közreműködésével.

A szövetség egyesületeinek körében több helyen nem vagy részben volt csak megoldott a halőrzés, ezért azt a döntést hozták, hogy megerősítik és összehangolják a halőrök munkáját. 

Ennek keretében tavaly év végén 16-an, idén márciusban pedig 25-en vehették át bizonyítványaikat. Érdekesség, hogy a jelentkezők és végül sikeres vizsgát tett halőrök között 7 hölgy is megtalálható volt.

A halőrök képzése november 20-án folytatódott. A Hepesz elnöke a Pecaverzum megkeresésére elmondta, ezúttal 26 fő – köztük 3 hölgy – vett részt az oktatáson, majd tett sikeres vizsgát a szövetség szigetszentmiklósi központjában. 

Dolhai András azt is elmondta, a korábban bizonyítványt szerzettek közül többen már el is helyezkedtek, és voltak olyanok is, akik azóta megszerezték a hivatásos halőri képzettséget.

„Szeretnénk folytatni, a tervek szerint a következő alkalom februárban lesz, már most látszik, hogy igény van rá” – nyilatkozta a Hepesz elnöke. 

Aki azonban nem akar februárig várni, és még az idén halőri képesítéshez szeretne jutni, az december 13-ig jelentkezhet az egy héttel rá Szekszárdon esedékes felkészítő tanfolyammal egybekötött vizsgára. Részletek ITT

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Hepesz)