2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Újabb hírességek lettek a horgászat nagykövetei – fotókkal

Újabb hírességek lettek a horgászat nagykövetei – fotókkal

Három új hírességgel bővült a horgászat nagyköveteinek névsora. A kétszeres olimpiai bajnok pólós, Fodor Rajmund és a szintén ötkarikás győztes Lőrincz Tamás, valamint olimpiai ezüstérmes testvére, Viktor – többek között – olyan kiválóságokhoz csatlakozott, mint a Kossuth-díjas színész, Reviczky Gábor, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, Tátrai Tibor vagy a világbajnok bokszoló, Erdei Zsolt.

A Maconkai-víztározó adott otthont június 5-én, szerdán „A Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozója és Horgászversenye” elnevezésű rendezvények. 

Az eseményen a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnökhelyettese bejelentette, úgy döntöttek, három fővel megemelik a horgászat nagyköveteinek a létszámát. Eddig 13-an voltak, ez a szám bővült most 16-ra. 

– Az eddigi tagok, valamint a horgászok véleményét kértük ki. A javaslatok alapján a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmunddal, valamint a birkózó testvérpárral, Lőrincz Tamással és Viktorral bővül a nagykövetek listája – nyilatkozta a Borsnak Dérer István. 

Fodor Rajmund elárulta, nagyon örül a megtisztelő címnek, régi vágya volt, hogy nagykövet legyen, hiszen ötéves kora óta szenvedélyes pecás.

– Békésszentandráson, a Holt-Körös partján volt a dédimamám háza. Úszni már tudtam, vízilabdázni akkor kezdtem, a szabadidőmben pedig folyamatosan horgásztam. Majd’ tíz évig ebből állt a nyári szünet, aztán 15 éves koromban a póló vette át a főszerepet. Bár kevesebb időm maradt aktív pályafutásom alatt a horgászatra, sosem fordítottam hátat neki. Ez számomra egy nagy szerelem. Két részletben összesen hat évig pólóztam Olaszországban, emellett 2008 és 2019 között Máltára szerveztem táborokat, ez idő alatt horgásztam tengeren, bányatavon, de még óceánban is. Úgy fogtam tonhalat az Indiai-óceánban, hogy 300 méterre egy bálna úszott el mellettünk, azt lestük, mikor fog ránk csapni a farkával – mondta Fodor Rajmund.

A kétszeres olimpiai bajnok arról is szót ejtett, hogy lányát, Nadine-t nem fertőzte meg szenvedélyével, fia, Damián azonban eljár vele pecázni.

– A „kis” fiam most érte el azt a 15 éves kort, amikor a vízilabda minden idejét leköti. Már a válogatottban is bemutatkozott, így egyre ritkábban jár el velem horgászni – fogalmazott Rajmund, aki hozzátette: régi csapattársai közül Biros Péterrel szokott horgászni.  

– Annyira, hogy Petit én tanítottam meg pecázni. Lejött hozzám Szarvasra, és rákapott. Először bojlizással próbálkozott, majd áttért a rablóhalazásra – zárta Fodor, aki utolsó helyen végzett a horgászversenyen. 

A horgászat nagyköveteinek versenyét Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke nyerte, csak úgy, mint 2021-ben. 2022-ben Áder János, 2023-ban Cseh László diadalmaskodott.

Végeredmény

1. Szűcs Lajos 35,850 kilogramm

2. Tátrai Tibor 30,950 kilogramm

3. Erdei Zsolt 28,425 kilogramm

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)