2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Aktuális

Vaddisznó kergetett el horgászokat Orfűn

Vaddisznó kergetett el horgászokat Orfűn

Másik horgászhelyet kellett keresnie néhány pecásnak vasárnap Orfűn, ugyanis egy túl kíváncsi, megtermett vaddisznó gyakorlatilag elzavarta őket. Féltek a horgászok, mert az állat 8–10 méterre megközelítette őket. 

Meglepő hírről számolt be néhány horgász, akik vasárnap ebédidőben a Pécsi-tavon próbáltak szerencsét, írja a pecsaktual.hu. A gáttól nem messze – tehát elég frekventált helyen, ahol sok strandoló, kiránduló megfordul –, a Dollár út mellett, a pecások által igencsak kedvelt partszakaszon akartak hódolni szenvedélyüknek, ám hamar csomagolniuk kellett. A közvetlen közelükben ugyanis felbukkant egy megtermett vaddisznó

„Már amikor megálltunk a parkolóban az autóval, találkoztunk egy távozófélben lévő kisgyermekes anyukával, aki riadtan mesélte, hogy ott mászkál a part mentén egy vaddisznó – mesélte lapunknak az egyik horgász, Manó. – Ennek ellenére lementünk a vízhez, de nem sok köszönet volt benne: tényleg ott volt a megtermett állat. Amikor beszéltünk hozzá, akkor nézett minket, ám nem különösebben zavartatta magát. Nyolc–tíz méterre is megközelített minket, elég félelmetes volt a helyzet.”

Közben egy másik család is összeszedte a cuccait, s amíg az édesapa pakolt, addig a felesége és a gyereke inkább odahúzódott a másik társasághoz, nagyobb csoportban biztonságosabban érezték magukat. Mint kiderült, az állatot más horgászok is észlelték, volt, aki kövekkel próbálta elzavarni, de nem járt sok sikerrel.

„Úgy tűnt, hogy kocával van dolgunk, de a malacokat nem láttuk. Amikor aztán végre bement a sűrűbb részre, gyorsan elhagytuk a terepet, inkább kerestünk másik horgászhelyet” – mondta a portálnak a pecás. 

Jól tették, hogy távoztak. A malacait féltő koca ugyanis nagyon veszélyes jószág, gondolkodás nélkül rátámad az emberre is, ha veszélyben érzi a kicsinyeit. Ilyen esetekben harap, a kan pedig az agyarait használja, mindkettő súlyos sérüléseket tud okozni, írja a portál. 

(fotó: pecsaktual.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!