2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Videó: szélhajtó küszökről készültek páratlan képek akváriumba rejtett kamerával

Videó: szélhajtó küszökről készültek páratlan képek akváriumba rejtett kamerával

Különleges projekttel rukkolt elő Daróczi Csaba, többszörösen az Év természetfotósa-díjjal kitüntetett alkotó egy korábbi videójában.

„Kitaláltam, hogy éjszaka víz alól fogok halakat fotózni úgy, hogy látszódjon a csillagos ég, illetve a halak is” – jelentette be az alkotó Youtube-csatornáján, ahol meg is mutatta, hogyan zajlott a fényképezés, és milyen lett a végeredmény. 

Helyszínnek a Soltvadkerten található Vadkerti-tavat választotta, ahol a forgatás időpontjában (tíz hónappal ezelőtt) az alacsony vízállás miatt engedték a vizet, és a csónakkikötőben nagyon sok kishal, leginkább szélhajtó küsz gyűlt össze.  

Bemutatta a technikáját is, amelyet egy akváriumba helyezett távkioldóval ellátva, a halakat egy vakuval villantotta meg. „Utána manuálisan kitekerem az élességet a végtelenre, illetve a blendét a legnagyobbra, és így lesz meg a csillagos ég” – avatott be a kivitelezés szakmai részébe.  

A tökéletes fotó elkészítéséhez Daróczi Csabának egy acélszerkezetet is meg kellett alkotnia, amelybe az akváriummal védett fényképezőgép került.

Az objektív elé etetőanyagot szórt, hogy odavonzza a halakat. Mondjuk erre nem nagy szükség volt, mert tényleg irgalmatlanul sokan verődtek össze a küszök.

Az alábbi videóból kiderül, hogyan sikerültek a képek.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Pecaverzum-montázs, fotók forrása: Daróczi Csaba-Youtube képernyőfelvétel)