2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Aktuális

Vissza kell dobni az 50 centi feletti pontyokat a jövőben egy Mohosz-horgászvízen

Vissza kell dobni az 50 centi feletti pontyokat a jövőben egy Mohosz-horgászvízen

Nagytestű pontyokat telepítettek a Nagykanizsai Csónakázó-tóba. A horgászvízen a jövőben a szabályok is módosulnak, 50 centiméter fölött nem lehet megtartani a pontyokat.

Közleményt adott ki a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a Nagykanizsai Csónakázó-tóval kapcsolatban. Ebben azt írják, a közelmúltban végrehajtott halasítás mellett megváltoztatták a helyi horgászrend pontyokra vonatkozó passzusait. 

A Mohosz tájékoztatása szerint 2000 kiló háromnyaras (1,5 kiló átlagsúlyú) pontyot telepítettek, és a következő héten további 2400 kiló ötnyaras (3-6 kiló közötti), valamint 1000 kiló kétnyaras ponty telepítését tervezik.

A nagyobb testtömegű egyedekkel a tó visszafogható halállományát kívánják gyarapítani. Ennek érdekében változott a helyi horgászrend, a ponty kifogható felső mérethatára 50 centiméterre módosult – közölte a Mohosz, amely 2021 óta hasznosítója a tónak.

Hozzátették, kérik a horgászokat, hogy fokozottan ügyeljenek a helyi horgászrend betartására, és a megfogott nagytestű egyedek kíméletes visszahelyezésére.

Mint ismeretes, Nagykanizsán felpörgött a horgászélet, a Csónakázó-tóból pedig horgászközpont válhat. 

Hogy néz ki a tó őszi színekben? Pár napja készült képgalériánkból kiderül!  

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: MTI/Varga György)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!