2022. június 28. kedd | Irén, Levente
Dr. Peca

Így javítsd meg egyszerűen sérült horgászbotodat!

Így javítsd meg egyszerűen sérült horgászbotodat!

Két egyszerű, de hatásos megoldás, ha el szeretnénk tüntetni egy csúnya sérülést a horgászbotról, vagy ha probléma adódik a tagok kapcsolódásánál.

Greguss Tamás horgászblogjának legújabb posztjában egy év végi időszakhoz igazán illő témában ajánlotta egy korábbi videóját. 

A legtöbben ekkortájt szakítanánk időt arra, hogy karbantartsák, megtisztogassák felszereléseiket.

A videóban azok kaphatnak tanácsot, akik észrevesznek hibákat horgászbotjaikon.

Ha például szállítás közben megnyomódik a horgászbot EVA-nyele, és annak jól látható helye is marad, akkor a blogger erre egy remek módszert ajánl, amelynek segítségével percek alatt kijavíthatjuk a sérülést. 

A trükk nagyon egyszerű, de ahogy a videóban is látható, hatásos: mindösszesen annyi dolgunk van, hogy forrásban lévő vizet szépen, lassan a sérült részre csorgatunk (körülbelül 1,5-2 litert). A művelet végén a nyom szinte teljes egészében eltűnik.

A trükköt nem Greguss Tamás találta ki, egy külföldi videó alapján készítette el a magyar verziót, mert úgy gondolta, sokaknak hasznos lehet.

Egy másik filmjében a stucni viaszozásához adott jó tanácsokat. Erre akkor van szükség, ha a horgászbot toldásánál elhasználódik a koptató rész, és a felső tag túlságosan rácsúszik az alsóra. 

A művelethez csak egy gyertyára van szükség. Íme: 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!