2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Galériák

13. zsinórban elért szektorgyőzelmével a Feeder OB középdöntőjét is megnyerte Erdei Attila

13. zsinórban elért szektorgyőzelmével a Feeder OB középdöntőjét is megnyerte Erdei Attila

A kaposvári Deseda-tó adott otthont a a XII. Feeder Országos Bajnokság középdöntőjének, amely négy fordulóból állt. Erdei Attila fantasztikus teljesítményt nyújtva nyert aranyérmet, és megszerezte 13. zsinórban elért szektorgyőzelmét. A finálét – ahová negyvenen jutottak be – szeptemberben rendezik a Látóképi-víztározón.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tudósítása szerint nem volt könnyű dolga a versenyzőknek a XII. Feeder Országos Bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A fülledt hőség és az érkező front miatt a halak nem nagyon voltak étvágyuknál, az edzésnapokhoz képest lényegesen finomabban, óvatosabban táplálkoztak.

Szép dévérek, kárászok és beugró pontyok kellettek ahhoz, hogy a mérleg 10 kiló fölé szaladva jó helyezési számot garantáljon. 

Részletes eredmények ITT.

A második fordulóban bizonyos értelemben folytatódott az első forduló. Érzésre mintha kevesebb hal akadt volna horogra, de az összfogásokat nézve kijelenthető, hogy 20 kilóval megfejelte a mezőny előző napi eredményét. 

El is kezdett összesűrűsödni a mezőny, két forduló után Erdei Attila Csaba és Bakó Péter parádésan 2-2 ponttal álltak az élen. A szektorelsőséghez most is – egy szektor kivételével – tíz kiló fölé kellett menni. Szabó Bence 19 kilót meghaladó fogása megsüvegelendő teljesítmény. 

Részletes eredmények ITT.

Szombaton reggel szakadt az eső, majd 10 órától kezdett tisztulni az ég, és végül kellemesen hűvös, igazi nyári zápor utáni időben horgászhatott a mezőny. 

A harmadik versenynapon Erdei Attila Csaba fantasztikus teljesítményt nyújtva zsinórban megszerezte 12. szektorgyőzelmét (ezt megelőzően a masters OB-n hatszor, a masters feeder OB-n pedig háromszor diadalmaskodott). 

Erdei ezzel megőrizte vezető helyét a bajnokságban, ráadásul meggyőző, 17 kilós fogásával nem hagyott kétséget a felől, hogy nagyon érzi most (is) a pályát. 

Az élen történt egy kis átrendeződés. Szabó Bence egyesével 4 ponttal a második helyen állt, majd jöttek az 5 pontosok: Vidó Ferenc, ifj. Sipos Gábor, Bakó Péter. 

Részletes eredmények ITT.

Erdei Attila Csaba vasárnap, az utolsó etapban ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, egyszerűen nem tudott hibázni, így négy szektor egyessel, mindössze 4 ponttal nyerte a középdöntőt, és nem mellesleg 13. zsinórban elért szektorgyőzelmének is örülhetett.

Szabó Bence is parádésan horgászott, 5 ponttal szerezte meg a második helyet, Bakó Péter pedig 6 ponttal harmadikként jutott tovább. Vasárnapi 20.125 grammos fogása és a 4 fordulóban elért összfogása is a legtöbb volt a középdöntőn, ahonnan negyvenen jutottak be a fináléba, amelyet szeptember 1-től 4-ig rendeznek a Debrecen melletti Látóképi-víztározón.

Részletes eredmények ITT.

A döntő résztvevői:

Erdei Attila Csaba, Szabó Bence, Bakó Péter, ifj Sipos Gábor, Vidó Ferenc, Walter Tamás, Varsányi Miklós, Fias Dénes, Kiss Péter, Tóth Henrik, Sólyom László, Földesi János, Bodzsár Norbert Márk, Gábor András, Gyalus István, Raffer Kristóf, Kálló Kornél, Kocsis László, Végh Tamás, dr Bagdi Árpád Gyula, Arató Soma Gergely, Sivák Mátyás, Papp József, Pechnyó Gergely József, Szabó József, Timár Szabolcs, ifj Jerabek Antal, Balog Áron, Wellner Gábor, Frankó Zoltán Tibor, Bánfi János, Szüts Imre, Németh Balázs, Nagy Martin, Kéri Dominik, Bakos Bálint, Hajdú Tamás Adrián, Hanuta Ferenc, Pocsai Márk, Erdei Attila.

Óriás fotógaléria:

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Mohosz)