2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Galériák

28 kilós átlagfogások a Method Feeder OB elődöntőjében

28 kilós átlagfogások a Method Feeder OB elődöntőjében

Két helyszínen zajlott április 23-án és 24-én a VII. Method Feeder Országos Bajnokság 3 és 4. elődöntője. 

Huszár Attila 3 ponttal nyerte a VII. Method Feeder Országos Bajnokság 3. elődöntőjét Bátonyterenyén a Kis-Maconka-előtározón Czibolya János és Szabó József előtt – adta hírül a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz).

A két versenynapon közel 10 kilós átlagfogások születtek. A jelenlegi létszámadatok alapján az első 8 helyezett jut a középdöntőbe.

Rangsor:

1. Huszár Attila

2. Czibolya János

3. Szabó József

4. Minkovits Dávid

5. Fehér Péter

6. Péntek Dusán

7. Minkovits Richárd

8. Szalai Márton

Részletes eredmények ITT

Az OB 4. elődöntőjét az Abért tavon rendezték. A Mohosz beszámolója szerint a szeles, hűvös versenynapon mind az 50 versenyző megjelent a reggeli sorsolásnál. Nagy izgalom kísérte a számok húzását, hiszen több előző nap eredményes horgász is egy szektorba került. Ráadásul a kiemelt helyekre is kerülhettek páran azok közül, akik az 1. fordulóban akár szektor közepéről is nyerni tudtak.

Az időjárás átrendezte a pályát, a kárászok helyett a pontyok domináltak, ráadásul néhány igazán szép 5-7 kilós példány is előkerült, de horogra akadt pár amur is. 

Az Abért-tó fantasztikus halállománya – 70 dekás kárászok, kilós dévérek – gondoskodtak arról, hogy a szektorok átlagfogása 26-28 kiló volt a záró napon.

Az elődöntőt hibátlan horgászattal, két szektorgyőzelemmel Végh Róbert nyerte meg – aki a szombati 50 kilót is meghaladó fogásával és vasárnapi 38 kilójával a legtöbb halat fogta ezen az elődöntőn. 

Második helyen Fekete Csaba végzett 3 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára Krár Imre állhatott fel 4 pontos eredményének köszönhetően. A középdöntőbe az elődöntő 11 legeredményesebb horgásza jutott be.

Rangsor:

1. Végh Róbert 

2. Fekete Csaba

3. Krár Imre

4. Rozmann Tamás

5. Mészáros Bence

6. Dienes Martin

7. Mészáros Károly

8. Tordai Gábor

9. Böröndy Milán

10. Németh Balázs

11. Kozsán Péter

Részletes eredmények ITT

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)