2022. május 21. szombat | Konstantin
Galériák

A tóparton emeltek emlékművet az elhunyt egyesületi elnöknek

A tóparton emeltek emlékművet az elhunyt egyesületi elnöknek

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Kónya Ferenc egyesületi elnök és halőr tiszteletére emelt emléktábla-avatóján szép számmal képviseltették magukat a horgászok.

Április 23-án, szombaton a gyulai Téglagyári 6-os tó partján került sor arra az emlékhorgászversenyre és emléktábla-avatásra, amelyet a Gyulai Dolgozók Horgász Egyesülete szervezett a tavalyi év áprilisában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kónya Ferenc egyesületi elnök emlékére.

A meghitt hangulatú eseményen a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) képviseletében néhány gondolattal Nemes Attila ügyvezető igazgató is megemlékezett az egyesületi tisztsége mellett hivatásos halőrként a KHESZ kötelékében 2007-2021 között szolgálatot teljesítő, a horgászatért és a vizek partjáért fáradhatatlanul tevékenykedő kiváló kollégáról – olvasható a KHESZ Facebook-oldalán.

Tavaly áprilisban a KHESZ nekrológjában azt írta, hogy „Feri 2007 júliusa óra lelkiismeretesen, szabadidőt nem kímélve munkálkodott a KHESZ kötelékében a horgászvizek őrzéséért, szívügyeként a gyulai horgászélet, benne a Gyulai Dolgozók Horgász Egyesületének fellendítéséért. Hatalmas alázattal és rendíthetetlen lendülettel foglalkozott a Fekete-, Fehér- és Kettős-Körössel, a Poklás csatornával, a Hatos tóval és a Gyula térségi horgászvizekkel egyaránt, rendszeres közös szolgálatban a vízirendőrséggel és határrendészettel. Határozott, szigorú, mégis empatikus halőrként ismertük, fizikuma, teherbírása, munkakedve példaértékű volt. Mindig jókedvű kollégaként emlékezünk rá, szerettünk dolgozni vele, mindenkinek hiányozni fog. Utadat kísérje most már a csendes, zavartalan víztükör, nyugodj békében!"

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: KHESZ)