2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Galériák

Egy keszegen múlott Csörgei Balázs világbajnoki aranyérme – fotókkal, videóval

Egy keszegen múlott Csörgei Balázs világbajnoki aranyérme – fotókkal, videóval

A horvátországi Eszéken, a Dráva-folyón rendezték az elmúlt hétvégén a 68. nemzetek horgász-világbajnokságát, amelyen 33 nemzet (köztük az ukrán) képviseltette magát. 

A magyar válogatott sajnos az első versenynapon a várakozásokhoz képest alulteljesített, és csak a 12. helyet szerezte meg. Nemcsak a versenyt, hanem már edzésnapokat is nehezítette az alacsony vízállás, sok esetben a versenyhaltartó vízbe helyezésekor is gondba kerültek a versenyzők. 

„A csapat a 12. helyen fordul, Nagy András az A szektorban 13 pont, Szákovics Imre a B szektorban 12 pont, Walter Tamás a C szektorban 8 pont, Csillag László D szektor 4 pont, Csöregi Balázs az E szektorban 2 pont” – közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a ránk nézve szomorú, első napi eredményt. 

„Nekünk a javítás a célunk, a dobogó reménye nélkül. A tanulságokat le kell vonnunk, tudjuk, hol hibáztunk. Most még emészteni kell a történteket, de holnap újult erővel kell ringbe szállni” – kommentálta a történteket a Mohosz.

Az első nap eredményei: 

A magyar fiúkat szerencsére nem viselte meg nagyon az előző napi, gyengébb teljesítmény. Vasárnapra ugyanis megmutatták, hogy tudnak ők horgászni, és csak véletlen kisiklás volt a szombati produktum. 22 ponttal megnyerték a fordulót, de ez összetettben így is csak a 10. helyre volt elég (61 pont). 

A világbajnoki címet Szerbia szerezte meg 31,5 ponttal, a másik helyen Olaszország (42 pont), a harmadikon Csehország (47 pont) végzett. 

A végeredmény: 

Jó hír azonban, hogy egyéniben Csörgei Balázs bronzérmet érdemelt ki, csak hajszálon múlott neki az arany. 

„Plovdivban pár éve már szerzett egy csapat világbajnoki aranyat, de egyéniben ez az első (de szerintünk nem utolsó) világbajnoki érme. A két versenynap során szerzett 3 pontjával lett a harmadik legjobb felnőtt horgász a világon. Négyen is zártak ezzel a pontszámmal, Balázst a fogott halak súlya rangsorolta bronzérmesnek. Ha első nap nem kap ki a szélső helyen horgászó olasz ellenfelétől 9, azaz kilenc dekával, ami egy kis keszegnyi tömeg, akkor 2 ponttal ő a világbajnok” – olvasható Csörgei csapatának, a Timár Mixnek a tudósításában.

- Senki nem sajnálja nálam jobban azt az egy halat… Matchbottal, de bolognai szerelékkel 253 törpeharcsát tekertem ki szombaton, el is fáradtam rendesen. A háttérből a tartalék versenyző, Kaló Zoli és mindkét nap klubtársam, Horváth Laci segített, tehát ők is benne vannak a sikerben! Vasárnap félideig rakós boton fogtam a halat, aztán ráetettem a matchbotra szép keszegek és kárászok reményében. Vízközt sikerült fogni belőlük, de amikor oda is feljött a törpeharcsa, utána fenékről húztam a törpéket. Szóval sajnálom is, de örülök, és büszke is vagyok az eredményre” – értékelt a világbajnoki bronzérmes versenyhorgász. 

„Csak a mérlegelés végén, a fogott mennyiségek ismeretében derült ki, hogy megvan a bronzérem. Hogy a válogatott a 10. helyre jött fel az első napi gyengébb szereplés után, abban nagy érdemei vannak a horgászunknak. Csöregi Balázs számára a következő feladat Kaposváron, az országos egyéni bajnokság döntője” – írta a Timár Mix 4 éves kora óta horgászó Csörgeiről. 

A magyar válogatott:

versenyzők: Csöregi Balázs, Kaló Zoltán, Csillag László, Nagy András, Szákovics Imre, Walter Tamás

kapitány: Szénási Béla 

másodkapitány: Ambrus Tibor

csapatvezető: Polyák Csaba

Videós összefoglaló és értékelés: 

Képgaléria:

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Mohosz)