2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Galériák

Lenyűgöző felvételek készültek a kristálytiszta Balatonban – fotókkal

Lenyűgöző felvételek készültek a kristálytiszta Balatonban – fotókkal

Magával ragadó víz alatti világ tárul a szemünk elé Varga Barnabás fotóin. De mi magunk is láthatjuk szabad szemmel, hogy milyen a Balaton egy méteres mélysége. Ősz van, és kristálytiszta a tó keleti medencéjének vize.

Kéklő víz, lebegő hínárok, homokos meder, csillámló fénysugarak. Lenyűgöző látványt nyújt a Balaton mélye. A felvételek egy méteres mélységben, Zamárdiban készültek, a Fecske utcai strandnál, egy GoPro Hero 11 akció kamerával – írja a likebalaton.hu

– Minden évben van pár hét, amikor nagyon tiszta a víz. Általában tavasszal és nyár végén. Most valóban olyan tiszta volt, hogy egy méterre gond nélkül le lehetett látni a strandon Zamárdiban. Ebben az időszakban minden évben készítek fotókat és videókat a víz alatt, mert a Balaton csodálatos – mesélte Varga Barnabás.

Szerinte, aki azt mondja, hogy mindig zavaros, az nem járt még a Balatonon. – A 2021-ben például az egyik fotón, amit lehajolva készítettem, otthon vettem észre, hogy egy körülbelül háromkilós ponty úszkált a lábam mellett a hínárosban. Olyan is van, hogy egy sikló mászott bele a képbe – idézte fel a hobbifotós, aki egyébként egy konferenciaszervező cég ügyvezetője.

Varga Barnabás azt is elárulta, hogyan készültek a felvételek. – Nem használtam külső fényforrást, csak sima fotókat készítettem a GoPro-val. Utómunka egy minimális került rá Lightroom szoftverrel – mondta.

– Érdemes SUP-pal bejárni a nádasokat, ott lehet igazán fantasztikus dolgokat látni. Javaslom mindenkinek, hogy fedezze fel a Balaton szépségeit a turista szezon után, amikor még a víz meleg. Ha valaki nem akar alámerülni, akkor a GoPro El Grande kiegészítővel készíthet szuper fotókat – tanácsolta a zamárdi fotós.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Varga Barnabás)