2024. március 1. péntek | Albin
Galériák

Süllők és csukák leltek új otthonra a Körösökön – fotókkal

Süllők és csukák leltek új otthonra a Körösökön – fotókkal

Süllőtelepítéssel indította az évet januárban a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ), de nem tudtak sajnos akkora mennyiséget beszerezni, mint amennyit szerettek volna. Azóta viszont már sikerült megint süllőhöz jutni, és csukatelepítés is történt.

Január 18-án számot be a KHESZ arról, hogy a Sebes-Körösbe és a Berettyóba öt helyszínen szétosztva összesen 333 kilogramm, 0,8-1 kilós átlagtömegű süllőket helyeztek ki.

Akkor megjegyezték, hogy nagyobb mennyiségre is volt keret, a telepítésnek azonban a rendelkezésre álló haltétel szabott határt. Azóta már sikerült a szövetségnek ismét süllőt szereznie, igaz azok más helyszínre kerültek. 

Február 9-én, pénteken 40 dekagrammos átlaggal, összesen 150 kilogramm mennyiségben kerültek jutottak a Hantoskerti- és Németzugi-holtágakba. 

„Köszönjük a termelő partnerünk részéről a szép halakat és a sok évre visszatekintő együttműködést, továbbá a lebonyolítók munkáját” – fejezte ki elégedettségét a KHESZ a Megafish Kft. irányába. 

A hét első felében, kedden, szerdán és csütörtökön is sor került halasításra, akkor 0,4-0,6 kilogramm közötti átlagtömegű csukák leltek új otthonra. 

A kihelyezések helyszínei a következők voltak: (Kákafok, békésszentandrási Sirató, Dögös-Kákafok, Veker, Németzug, Fűzfás, Hantoskerti, Torzsás, Gy. Sirató, Csókás, Peres, Hortobágy-Berettyó, Kettős-Körös, Berettyó, Élővíz-csatorna, Fás tó, Gerlai-holtág.)

A csukákat a nagyatádi telephelyű V95 Kft. biztosította, amely gondoskodott az 1000 kilométeres úton a halak biztonságos szállításáról.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: KHESZ)