2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Galériák

Tömeges hattyúpusztulást észleltek horgászok a Berek-holtágon – fotókkal

Tömeges hattyúpusztulást észleltek horgászok a Berek-holtágon – fotókkal

Hattyútetemeket találtak horgászok és természetjárók a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett, a Berek-holtágon.

Tucatnál is több hattyútetemet találtak horgászok és természetjárók a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett a Berek-holtágon. 

A boon.hu beszámolója alapján az elhullott állatokról készült fotók a közösségi oldalakon is terjednek. 

Az egyik szemtanú, Sóstói András, nyugalmazott sárospataki pedagógus, természetjáró és fotós arról számolt be, hogy december 31-én, szombaton 15 hattyútetemet számolt meg, miközben körbejárta a holtágat, de mellettük több szárnyas is láthatóan betegnek tűnt. 

Aros János, a város polgármestere arról tájékoztatott, hogy hozzá szombat délután érkeztek az első információk a hattyúk pusztulásáról, ő pedig értesítette az illetékes szakembereket, akik megvizsgálják a körülményeket. 

Sárospatakon minden évben sok hattyú időzik télen a Bodrog-folyón, valamint a Berek-holtágon, sokan járnak a vízpartra hozzájuk, elsősorban fotózni a kecses jószágokat. 

A közösségi oldalakon olvasható információk szerint minden évben elhullik néhány szárnyas, a mostani eset azonban megdöbbentette a helyieket – olvasható a megyei lap tudósításában. 

Közben új információk jelentek meg az ügyben január 2-án, megtörtént az elhullott állatok kiszedése. A szükséges eljárások folyamatban vannak – tájékoztatott Sóstói András.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: envato.com)