2021. október 27. szerda | Szabina
Halgazdálkodás

55 tonna ponttyal indult az őszi gigatelepítés az RSD-n

55 tonna ponttyal indult az őszi gigatelepítés az RSD-n

Az ország legintenzívebben telepített horgászvize a Ráckevei-Soroksári Duna-ág (RSD), ahol már teljesítették az idei évi tervezett halasítások háromnegyedét, ami 150 tonnát jelent.

Október első hetében megkezdődött a makádi tógazdaság terv szerinti lehalászása, ami egyben a 2021. őszi nagy pontytelepítés első ütemét is jelentette – közölte a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ).

Mint írják, több mint 55 ezer kilogramm, azaz 55 tonna fogható, gyakran a három kilót meghaladó méretű két-háromnyaras, ráckevei pikkelyes pontyot szállítottak ki a főág hat különböző telepítőhelyére. (A helyszínek és a telepített mennyiségek ITT érhetők el.)

Azt is hozzátették, hogy idén először pótkocsis teherautót is igénybe vettek a halasításhoz. Az RDHSZ tervei szerint a most kezdődött és novemberig tartó telepítések során összesen 100 tonna ponttyal gazdagodik majd az RSD. A legutóbbi kihelyezésekkel már teljesült is a kalkulált mennyiség több mint ötven százaléka, és az éves kvóta háromnegyede. 

A tervben szereplő többi helyszínre a második ütemben, várhatóan október második felében érkeznek a fuvarok – írta az RDHSZ. 

A Pecaverzum megkeresésére az RDHSZ elnöke elmondta, az RSD az ország legintenzívebben telepített horgászvize. „Csak, hogy érzékeltessem az arányokat: a harmincszor akkor Balatonba 300 tonnát telepítenek évente, mi pedig 200 tonnát, amiből most az év első felében történt telepítésekkel együtt már 150 tonnánál tartunk” – nyilatkozta honlapunknak Udvari Zsolt ügyvezető igazgató.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: RDHSZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!