2022. január 18. kedd | Piroska
Halgazdálkodás

Kifosztották és megrongálták a Cibakházán dolgozó halászok varsáit

Kifosztották és megrongálták a Cibakházán dolgozó halászok varsáit

Nem várt eseménnyel szembesültek a Cibakházi Holt-Tiszán dolgozó halászok, amikor kihúzták a vízből varsáikat, azok nagy részét ugyanis üresen és/vagy megrongálva találták meg. Az ügyben rendőrségi feljelentés is született.

Felforgatták és megrongálták a Cibakházi Holt-Tisza területén dolgozó halászok varsáit – tájékoztatott internetes oldalán a Cibakházi Vegyesüzemi Horgász Egyesület (CVHE).

Azt írják, a 108 darab halfogó eszköz kétharmadát érte kár. Ez november 30-án, kedden derült ki, amikor felemelték a varsákat a meder aljáról. 

A megrongált eszközöket a helyszínen kellett javítani, foltozni, ami sok időt vett el az érdemi munkától. 

A Pecaverzum úgy tudja, a szóban forgó kétharmadnyi varsát nyitva találták, azokban egy darab hal sem volt. Információink szerint az ügyben rendőrségi feljelentés is történt.  

A sértetlenül hagyott, kevesebb mint 40 darab eszközben 665 kiló, összesen 23.750 darab, 2,8 dekagramm átlagtömegű törpeharcsát találtak. 

A CVHE hangsúlyozta, a törpeharcsa-gyérítés közös érdekünk. Arra kérnek mindenkit, hogy vigyázzanak a kihelyezett halászeszközökre. Amennyiben azok jogosulatlan felszedését, rongálását észlelik, haladéktalanul értesítsék a halőri szolgálatot.

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentéseket az allamihalor@nebih.gov.hu címen is meg lehet tenni.

Rájár a rúd mostanában a halászokra: a Szolnoknál tevékenykedő szakemberek eszközeit is megrongálták

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: CVHE)