2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Halgazdálkodás

Régen látott volumenű harcsatelepítés valósult meg a Dunán – fotókkal

Régen látott volumenű harcsatelepítés valósult meg a Dunán – fotókkal

Összesen hatezer szürkeharcsát telepített a Dunába a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz) Komáromban és Lábatlanon, az ötszáz kilogrammnyi, egynyaras hal felnövekedése után maradandó élményt kínál majd a horgászoknak – közölte a szervezet.

Komáromnál, a kavicsos csónaktároló mellett került sor a telepítésre, melyen részt vett Molnár Attila polgármester és Kreft-Horváth Loránd alpolgármester. 

Zoltai Dániel, a Kemhesz elnöke elmondta, a mostani haltelepítés különlegességnek számít, hiszen a szövetség ismeretei szerint ekkora harcsatelepítésre hosszú idő óta nem volt példa a Dunán.

A Kemhesz igyekszik megőrizni a horgászvizek sokszínűségét, így nemcsak pontyot, de ragadozó halakat is telepítenek. 

„A vármegyei Duna-szakasz jó harcsás víznek számít, az állomány növekedésével biztosabb fogásra számíthatnak a horgászok” – fogalmaztak a közleményben. 

A lábatlani hajókikötőnél a telepítést figyelemmel kísérte Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője, Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, Teller Péter, Lábatlan polgármestere.

Zoltai Dániel tájékoztatása szerint a szövetség a korán jött meleg időjárás miatt február 29-én kezdte meg az idei évre tervezett haltelepítési programját. Akkor három helyszínen, az esztergomi szénrakodónál, a neszmélyi mellékágnál, illetve a táti gátnál összesen 60 mázsa, háromnyaras pikkelyes ponty érkezett a Dunába.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Kemhesz)