2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Halgazdálkodás

Több száz pontyot jelöltek meg – értékes ajándékot nyer, aki kifogja

Több száz pontyot jelöltek meg – értékes ajándékot nyer, aki kifogja

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) 20 tonna pontyot telepített a Tiszába és a Nagykunsági-főcsatornába, több száz példányt haljelllel láttak el. Aki kifogja a megjelölt halakat, értékes ajándékot nyerhet. 

Évközi jegyáremelést hajtott végre a KTVHESZ, október elsejétől többet kell fizetni az engedélyekért. A horgászok számára kellemetlen hír bejelentését azonban összekötötték egy jóval kellemesebbel, így azért van, aminek örülni is lehet

A szövetség tájékoztatása szerint szeptember 28-án és 28-én telepítést hajtottak végre, amelynek során összesen 22.000 kilogramm kétnyaras pontyot helyeztek ki. A halakból jutott a Tiszába és a Nagykunsági-főcsatorna keleti ágába.

A pontyok közül több száz darabot haljellel láttak el. Az a horgász, aki a jelölt hal kifogása után elküldi a szövetségnek a haljel sorszámát, a hal hosszát, a tömegét és a kifogás helyét, értékes ajándékban részesül – olvasható a tájékoztatóban. 

A KTVHESZ azt is közölte, hogy a halászat várhatóan október 10-én kezdődik az Ecsegfalvi Tógazdaságban, ahonnan további 10.000 kiló fogható méretű, háromnyaras pontyok érkeznek majd a vizekbe.

A megjelent fényképek szerint a haljelek a hátúszó alá kerültek. Így:

Képgaléria a telepítésről és a jelölésről:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: KTVHESZ)