2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Nagy fogások

31 kilós tükrös került elő egy magántóból

31 kilós tükrös került elő egy magántóból

31 kilós tükröst sikerült egy nagyon rövid horgászat alatt szákba terelnie Geröly Mártonnak, aki nemcsak tórekordot és egyéni csúcsot állított be, hanem kosárlabdázóként országos bajnoki címet ünnepelhetett, és pár nap múlva születésnapja is lesz. Kellenek ennél szebb ajándékok?

Geröly Mártonnak nem sok ideje jutott mostanában a horgászatra, mert nemrég ért véget az U20-as kosárlabda-bajnokság, amelyet az Egis Körmend csapatának legfiatalabb tagjaként megnyert. A döntőben a Fehérvárt múlták felül. 

„Most tudtam eljönni horgászni, mert eddig a bajnokságra kellett összpontosítani. Egyik barátomnak van egy másfél hektáros magántava Zalaegerszegen. 8-kor kezdtünk el pecázni, és 10:45-kor érkezett a 31 kilós tükrös. Ennél nagyobbat még sosem fogtam, és mostantól ez a tórekord is itt” – mesélte a Pecaverzumnak.

A tavat csak kevesen horgásszák, nem nyilvános, csak ismerősöket engednek oda. A tógazdának a korábbi évekből négy darab húsz kiló feletti példányról volt tudomása, de úgy tűnik, nagyon megnőttek vagy élnek benne olyan halak is, amelyek eddig nem kerültek elő. 

„Bőven akad táplálék a tóban, és etetni is szoktak 6 milliméteres aquapellettel. Mi is a 32-es bojli mellé azzal etettünk. A hatalmas tükrös után egyből volt egy másik kapásom. Az is nagyon nagy volt, negyed óráig fárasztottam, de utána sajnos elment” – mondta Marci, aki multifunkcionális pecásnak számít, mert a pontyozáson kívül szeret például pergetni is. A Rábában már fogott hatalmas dorozsmás dévéreket is műcsalival, akkor videó is készült a halakról. 

Most sem egyet sikerült csak horogra csalni a rövid peca során, mert az öreg tükrös mellett jöttek még szép számmal koik is, amelyekből elég sok él a tóban. 

Kijutott most a jóból a fiatal srácnak: a kapitális ponty mellett a bajnoki címet is sikerült megszerezni, és hamarosan újabb ünneplés következhet. „Nagyon sokan eljöttek szurkolni Budapestre, ahol a döntőt rendezték. Hazafelé megálltunk egy benzinkútnál, ahol a szurkolókkal beszélgettünk egy kicsit és fényképeket készítettünk” – emlékezett vissza a karriercsúcsot jelentő meccs utáni történésekre. 

Az ünneplés az egyik körmendi szórakozóhelyen, a csapat törzshelyén folytatódott, ahol hamarosan újabb koccintásra készülhetnek, mert június 15-én ünnepli 17. születésnapját a körmendi U20-asok legfiatalabb játékosa, aki élete első országos bajnoki címét nyerte, ráadásul sokkal idősebb korosztályban. 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Küldj sztorit Te is!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!