2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Nagy fogások

Magyar horgász akasztott nyolcvankilós tokot

Magyar horgász akasztott nyolcvankilós tokot

Remekül sikerült Kardos István horgásztúrája Szlovákiában, és teljesült élete nagy vágya, hogy egy kapitális tokot tarthasson a kezében. „Tipikus dinoszaurusz” – így jellemezte a halat. 

Baráti társasággal indult pecázni egy debreceni horgász a szlovákiai Jelka-víztározóra. Tudták, hogy nagyon sok tok él a vízben és köztük hatalmas példányok, de arra, ami végül velük történt, még álmaikban sem gondoltak. 

A túra során körülbelül ötven darab halat fogtak, amik között rengeteg volt a húsz kiló fölötti, és volt néhány ötvenes is.

A legnagyobb pedig egy hetven-nyolcvan kilósra becsült jószág volt. 

„Régóta álmom volt, hogy egy ilyen szép, nagy tokot fogjak. Mivel inkább pontyhorgász vagyok, ezért eddig nemigen nyílt alkalmam ilyen nagy halakra pecázni. Ezért úgy döntöttem, hogy felkeresem a Jelkát” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Kardos István. 

Negyvenöt percig tartott a fárasztás. A csali dupla, 30-as halibut pellett volt egy csúszóólmos szereléken. 

“Több nagy pontyot fogtam már, de ehhez hasonlót még sosem tapasztaltam. Tipikus dinoszaurusz, hatalmas erővel” – jellemezte a halat Kardos István.

 

Pár hete Geiger Tamásnak kétszer is a horgára akadt Godzilla, a Bonnyai Horgásztavak ötvenkilós beluga tokhala. Megnéznéd milyen kirohanást és fékcsikorgatást rendezett a hal? Kattints IDE!

Küldj sztorit!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!