2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Az abszolút Tisza-tavi pontyrekordot is megdöntötte Czifra Antal – fotókkal

Az abszolút Tisza-tavi pontyrekordot is megdöntötte Czifra Antal – fotókkal

Czifra Antal két nap alatt mindkét pontyrekordot megdöntötte a Tisza-tavon. A tükörpontyrekord után beállította az abszolút csúcsot is. Visszafogta ugyanazt a halat, amely eddig is vezette a ranglistát.

Mint arról beszámoltunk, új tükörpontyrekord született a Tisza-tavon április 26-án, pénteken reggel. A csúcsot Czifra Antal állította be egy 25,2 kilós példánnyal, amelyet az Abádszalóki-medencében csalt horogra bojlival. A korábbi tükörpontyrekordot Kerezsi Gábor tartotta, aki 2023 novemberben terelt partra egy 24,8 kilósat.

Czifra Antal (Cifi), a HiCarp-Pontycentrum csapattársa folytatta a horgászatot, és április 27-én, szombaton felül tudta múlni előző napi teljesítményét.  

„Czifra Antal horgásztársunk már elkápráztatott bennünket egy gyönyörű tükrössel, mely a legnagyobb hitelesített tükrös jelenleg ezen a vízen. Azonban tudta überelni ezt is. A reggeli órákban ugyanis új Tisza-tó rekordot állított be. Hosszú fárasztást követően egy 31,50 kilogrammos tőpontyot sikerült megszákolnia” – jelentette be a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

A társaság kollégái a fogást hitelesítették, és megvizsgálták a halat. Ekkor kiderült, hogy ugyanaz a példány, amelyet 2023. május 11-én az I.  International Wild Carp Challenge (IWCC) versenyen megfogott Gebei Béla 30,37 kilogrammal, és amely egészen idáig állt a képzeletbeli dobogó első helyén. 

Czifra Antalnak tehát sikerült visszafognia a Tisza-tó eddig ismert legnagyobb pontyát, amely jó egészségnek örvend, és közel egy év alatt 1,13 kilogrammal gyarapította a tömegét. 

„Két nap alatt kettő rekord megdöntése egy ekkora vadvízen olyan csúcsteljesítménynek számít, amit nyugodtan kijelenthetünk, hogy minden nagy pontyhorgász álma” – fogalmaztak a HiCarp-Pontycentrum Facebook-oldalán.

A csali ezúttal is egy 24 milliméteres, fűszeres bojli volt kikönnyítve ki egy 16 milliméteres, mangós pop-uppal.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)