2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Nagy fogások

A tapasztalt bojlisok is megirigylik ezt a gyermekhorgász fogta böszme pontyot

A tapasztalt bojlisok is megirigylik ezt a gyermekhorgász fogta böszme pontyot

Kiss Dávid akkora ponyot fogott bojlival a Ráckevei-Soroksári Dunából (RSD), hogy azt bizony még a tapasztalt bojlisok is megirigylik.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájának szabályai alapján a horgásznak kötelező bejelentenie minden 25 kilogramm feletti pontyot, 25 kilogramm feletti amurt, 10 kilogramm feletti fogassüllőt, 10 kilogramm feletti csukát, 50 kilogramm feletti harcsát abban az esetben, ha teljeskörűen tud gondoskodni a hal épségéről annak hitelesítéséig.

A kötelező bejelentés alá eső halak esetében garantált jutalom is jár: a horgász érvényes jegyének megfelelő, következő évre szóló éves területi engedély a nyeremény. 

Idén is több horgásznak sikerült teljesítenie a limitet, és elérni azt az álomhelyzetet, hogy jövőre egy fillért se kelljen fizetni.

Az ő táborukhoz csatlakozott most pár dekagramm híján egy fiatal, 12 éves gyermekhorgász, akinek a teljesítménye a felnőttek között is kiemelkedőnek számítana.

Az RDHSZ rekordlistájára feltöltött adatlap alapján Kiss Dávid (Dömsödi HE) november 4-én 8 óra 30 perckor egy 24,540 kilós tőpontyot fogott ki az RSD főágából, Tassnál. 

A hal hosszát 90, míg a kerületét 89 centiméternek mérték a halőrök a hitelesítéskor. 

A fiatal pecás bojlival csalizott, de az etetéséhez – amelyet csónakból juttatott a kiszemelt területre – magvakat is kevert. 

A felszerelését tekintve egy 3,6 méteres, 3 librás botot használt, amelyen 0,30-as monofil zsinór futott 4-es horoggal.

Nem csak az etetés, a fárasztás is csónakból történt derült, szélcsendes időben, és mintegy 20 húsz percig tartott.

Kiss Dávidnak nem kell siránkoznia, hogy nem érte el a 25 kilós álomhatárt, mert a gyermekhorgászok idei éves területe jegye mindösszesen 500 forint volt. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)