2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Bátyját taszította le a trónról a Fás-tavi pontyrekorder – fotókkal

Bátyját taszította le a trónról a Fás-tavi pontyrekorder – fotókkal

Az elmúlt hetekben sosem tapasztalt nagypontyfogási flowban szárnyal a Fás-tó. Május vége óta harmadjára dől meg a hivatalos tórekord – adta hírül a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ).

Ezúttal Málik Richárd foglalta el a mostanság gyorsan váltakozó alfapozíciót június 11-én, kedden egy húsz kilót fölöző fogással. 

„Délután tudatos nagyhalas pecát kezdtünk meg a Fás-tó partján. Erősebb, komolyabb feeder botokat vittünk ki magunkkal és így vágtunk bele az éjszakába. 15 rakétát belőttünk, tigrismogyorót és bojlit, erjesztett kukoricát, vegyesen. Csali ismét a jól bevált egy szem ananászos gumikukorica volt, ami kezdésnek egy 11,64 kilogrammmos pocakos tükörpontyot hozott 22:30 magasságában egy húzós kapással, ami akkor még a saját egyéni rekordomat jelentette” – olvasható a horgász beszámolójában. 

Ezt követően se volt sok alvás, felváltva jöttek a szebbnél szebb pontyok. „Majd hajnali 4 óra után pár perccel enyhén szeles időben egy óvatos húzós kapással jelentkezett életem eddigi legnagyobb pontya, amellyel egyben sikerült felülmúlni bátyám, Málik Csaba nem régiben felállított 20,00 kilós rekordfogását” – számolt be Málik Richárd a csúcsdöntésről, amely így a családban maradt. 

Az új rekorder pontyot 20,29 kilóval és 85 centiméterrel mérlegelték. A 25 perces fárasztás után testvére segítségével sikerült megszákolni a gyönyörű tövest.

A halőr kiérkezése után dokumentáltuk a hal adatait, majd kíméletesen visszaengedték éltető elemébe. 

Mint ismeretes, a Fás-tavi pontyrekordot idén először Tóth András döntötte meg május 19-én egy 19,40 kilogrammos péládnnyal, a korábbi csúcs 18,90 kiló volt. Aztán május 21-én jött Málik Csaba 20 kilós fogása.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: KHESZ)