2021. október 27. szerda | Szabina
Nagy fogások

„Ennél boldogabbak sosem leszünk” – videón a 30,8 kilós balatoni rekordponty

„Ennél boldogabbak sosem leszünk” – videón a 30,8 kilós balatoni rekordponty

30,825 kilogrammos ponttyal megdőlt a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen (NBBH) a sorozat rekordja. A tőpontyot Balatonszárszó központi strandján fogták.

A verseny ötödik napjáról készült összefoglalóban a csapat tagjai elmondták, az elsőfokú viharjelzés miatt 450 méteren kellett hagyni a szereléket, amelyet óra múlva húzott el a rekordponty. A gyönyörű tövest dupla 24 milliméteres, halas ízesítésű bojlival csábították el.

„Nagyon boldogok vagyunk, ennél boldogabbak sosem leszünk. Amikor megláttuk, akkorát kiabáltunk, hogy szerintem Badacsonyban is lehetett hallani. Csak annyit kiabáltunk, hogy mamut, mamut, mamut” – hangzott el a videóban.

A kapitális példányt még Fekete János, Balatonszárszó polgármestere is megtekintette. „Gyönyörű. Életemben nem láttam még ekkora halat” – fogalmazott a matuzsálem láttán a város első embere. 

A világ leghosszabb horgászversenye 187 óráig tart, október elsején 14 órakor kezdődött és október 9-én 9 órakor lesz vége. A hetedik nap után már 33 darab húsz kiló feletti ponty került partra. 77 csapat van versenyben öt darab tíz kiló feletti példánnyal. Az élen továbbra is a Black&Nice BRC Team áll

Mint ismeretes, a szervezők félmillió forintos jutalmat ajánlottak fel annak a csapatnak, amely megdönti a versenyrekordot.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!