2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Nagy fogások

Erre a folyóvízi torpedóra nem találunk jelzőt

Erre a folyóvízi torpedóra nem találunk jelzőt

Brutális, elképesztő, lenyűgöző. Vannak jelzők? Nincsenek. Vagyis vannak. Bármelyik illik erre a gigászi példányra, amelyet a Simon testvérpár csalt horogra a Rába rábapatonai szakaszán. 

Zsolt öccsével, Norbival (nyitóképünkön) szokta rendszeresen üldözni a nagytestű békéshalakat, köztük is kiváltképp az amurokat.  „Minden nap etetünk általam savanyított kukoricával, ami sima kukorica, kefír, víz és négy nap légmentesen érlelés eredménye. Általában hajnali háromkor szoktunk kelni, de a mai nap különleges volt, mert a front közbeszólt. Sok beszélgetés és vita árán, de rábeszéltem öcsémet, hogy menjünk ki” – számolt be Zsolt a Pecaverzumnak. 

És bizony ebből kiderül, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy a vadvízi torpedók királya ma a vízben maradjon. No, de nem így történt, mert a testvérpár kicsit később, mint általában, de azért reggel nyolcra már a parton ült bevetett készségekkel. 

„Egy bottal horgásztunk csak, mert kaptunk egy kisebb felhőszakadást. Fél órán belül fogtam egy z13 kilós amurt, majd 11 óra 30 perc körül, amikor újabb égi áldást kaptunk, tesóm megakasztotta a big one-t – mondta Zsolt, aki ekkor kissé visszavonulva próbálta átvészelni a zord időjárást. – Kuporogtam egy fa alatt, amikor szólt Norbi, hogy baj van, csak ennyit mondott. Utána jött a remegés, a gyermeki öröm. Húsz percig tartott a fárasztás igazi amuros kirohanásokkal tarkítva, a szák előtt tizenkétszer repült el”.

A tesvérek végül egymás nyakába borulva, remegő lábbal örülhettek a közös sikernek, és Norbi is belátta, hogy tesójának volt igaza, és megérte kimenni a partra a cudar idő ellenére is. Sőt, az amur sem búslakodhat, mert visszanyerte szabadságát. A súlyát nem mérték, hogy minél hamarabb újra vízbe tehessék. 

Fotókból azért készítettek mindketten néhányat, és Zsolt is pózolt egy kicsit, hiszen a sikerből azért ő is bőven kivette a részét. 

A hossza azonban árulkodó: teljes egészében 119 centi, faroktőig 105 volt. Korábbi rekordlistás fogások alapján – a fogott halak súlyát és hosszát – elemezve kijelenthetjük, hogy egészen biztosan 25 kiló körüli vagy inkább azt meghaladó egyedről lehet szó. Két hete például az RSD-ből partra terelt, 24 kilós amur hossza 93 centi volt

A kivételesen szép példányt egy Daiwa Cast'izm bottal és egy 35-ös monofil zsinórral töltött Daiwa Emblem orsóval sikerült szákba terelni.

A kagylók miatt a végszerelék tartalmazott egy 8 milliméteres dobóelőkét, a csali pedig ugyanaz a spéci, savanyított kukorica volt, amivel rendszeresen etetnek. A két szem kukorciát lebegtették egy technopufival.

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!