2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Nagy fogások

Háromszor fogták ki a titkos tó legnagyobb csukáját

Háromszor fogták ki a titkos tó legnagyobb csukáját

Itt van Big Mamma! A sikeres horgász már háromszor is horogra csalta a picike tó legnagyobb csukáját, amelynek van egy különös ismertetőjegye.

Az osztrák-magyar határhoz közel, Győr-Moson-Sopron megyében, egy kis faluban lakik Pócza Zoltán. A község központjában található egy pici – víztérkód nélküli – tavacska, amit a helyi önkormányzat birtokol. Zoltán elmondása szerint lehet benne horgászni, de a halakat vissza kell engedni. 

November 25-én, csütörtökön délután gondolt is egyet, és kinézett a tóhoz, mert akadt egy kis szabadideje. Nem szánt sokat a pecára, mindössze negyed órát, azaz pár dobást. De mint kiderült, még annyit sem kellett várnia, az első dobásra kapása volt.  

„A partról nádszélbe dobtam egy 20-60 grammos bottal, amire egy ezüstszínű kanalat tettem. Pár másodperc után már éreztem is egy nagy ütést. Bevágtam neki, majd kezdődött a körülbelül tízperces fárasztás. Olyan kirohanásai voltak, mint egy amurnak, engednem kellett a féket neki, 6-szor, mert többször is megindult” – mesélte Zoli.

A hatalmas csuka végül szákba került. A paraméterei önmagáért beszélnek: 10,30 kiló és 120 centi!

Sőt, Zoli szerint ezzel a hallal már harmadjára találkozott. „Kifogtam tavaly tavasszal és ősszel is. A fotókat egymás mellé tettem, és egyértelmű az azonosság” – mondta. 

Észrevette ugyanis, hogy a felső uszonyánál a bognártüskéje kicsit eláll. „Egy régebbi sérülése lehet, ami nem forrt össze rendesen. Szerintem ő lehet a legnagyobb a tóban, a Big Mamma” – állapította meg. 

Így nézett ki a csuka tavaly tavasszal: 

És így pedig ősszel: 

Hogy pontosan hol található ez a hely, ahol a kapitális csuka él, azt Zoli nem árulta el.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!