2024. május 21. kedd | Konstantin
Nagy fogások

Kapitális dévérkeszeget fogtak szilikon kukoricával a Rábából

Kapitális dévérkeszeget fogtak szilikon kukoricával a Rábából

Egy öreg, folyólakó dévérkeszeget fogott egy horgász szeptember 9-én, szombaton a Kis-Rába közvetlen befolyásánál a Nicki Műgátnál feeder bottal.

Varga Zsolt a Pecaverzumnak elmondta, reggel fél 8 körül a fák árnyékából érkezett meg a hal, amelyet ananászos szilikon kukoricával sikerült horogra csalnia.

„Sajnos nem táráztam ki a mérleget, úgyhogy csak hozzávetőleges információval tudok szolgálni, de levonva a vizes mérlegelőt, a tömege 4-4,15 kiló között lehetett” – árulta el Zsolt, aki a dévérkeszeg hosszát nem mérte le. 

Készült néhány fotó, majd engedék gyorsan vissza a vízbe az öreg folyólakót. Az arra járó csónakos horgászok ezt látva, tapssal jutalmazták a cselekedetet.  

Zsolt feleségével együtt pecázott, és igazán jól alakult a napjuk, mert fogtak még kettő pontyot (3 és 6 kilósat), illetve egy kis harcsát és egy kis balint.  

A hivatalos országos rekord dévérből egy szintén a Rábából fogott 6,02 kilós, 63 centis példány, amelyet Jakabháza térségében akasztott Kiss Ferenc 2014. november 11-én. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Pecaverzum/Varga Zsolt)