2024. március 1. péntek | Albin
Nagy fogások

Közel 12 kilós süllővel döntöttek rekordot az RSD-n

Közel 12 kilós süllővel döntöttek rekordot az RSD-n

Megdőlt a süllőrekord a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon (RSD). A most kifogott hal majdnem egy kilogrammal meghaladta a korábbi csúcstartót.

Újabb remek hírről számolt be a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ), ugyanis azt követően, hogy két hete megdőlt a balinrekord RSD-n, most az eddigi legnagyobb süllő került szákba.  

„Pál László horgásztársunk október 10-én, hétfőn 13 óra 15 perckor Szigethalomnál csónakból wobblerezve megakasztotta az RSD újkori rekordlistájának legnagyobb süllőjét!” – hozták nyilvánosságra az újabb csúcsdöntést.   

A csodálatos ragadozó 11,83 kilogrammot nyomott a mérlegen. 84 centiméteres hosszt és 54 centiméteres kerületet mért a hitelesítő halőr kolléga, aki tanúja volt annak, hogy a halat épségben visszaengedték a vízbe. 

A rendkívüli fogásról gyorshírben számoltak be, többi információ jelenleg nem áll rendelkezésre, még a hal adatlapja sem került fel a rekordlistára

Az eddigi legnagyobb tüskéshátú Nemes Norbert nevéhez fűződött, aki 2019. január 22-én fogott egy 11,030 kilós példányt, amelynek a hossza 90 centi volt. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)