2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Megdőlt a dévérkeszegrekord az RSD-n, kilenc évet vártak erre a halra

Megdőlt a dévérkeszegrekord az RSD-n, kilenc évet vártak erre a halra

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájának legnagyobb dévérkeszegét regisztrálták a halőrök május 19-én, pénteken.

Kicsivel több mint egy hónap leforgása alatt két hatalmas dévérkeszeget is fogtak a Ráckevei-Soroksári Dunából (RSD). Április 15-én Makádon Erdélyi Richárd (Aranyhal Baja SE) terelt partra egy 2,825 kilogrammos halat, amely csak pár grammal maradt el Rabóczky Zsolt (Vízügyi Dolgozók HE) 2014. március 18-án fogott, kereken 3 kilós dévérétől, amely egészen mostanáig állt a közel tizennégy éve működő rekordlista élén. 

Több mint kilenc évet követően azonban már ez a csúcs is a múlté. Az új rekordert Bagi Istvánnak hívják, aki a Bugyi Sporthorgász Egyesület tagjaként május 19-én állt fel a képzeletbeli dodobó első fokára. 

A rekordlista adtlapja szerint a hal 20 óra 40 perckor, szélcsendes időben vette fel a wafter csalit Dunavarsány térségében, és ötperces fárasztást követően került szákba.

Amikor megérkeztek a halőrök, és mérlegre került a dévér, minden bizonnyal mindenkinek kikerekedett a szeme: a kijelző 3,300 kilót mutatott. A hal hosszát 52, míg a kerületét 44 centinek mérték. 

A felszerelésével kapcsolatban Bagi István elmodta, háromméteres, 2,75 librás botot használt, amelyen 0,28-as monofil zsinór futott, horogból 8-as méretűt kötött.

A Dunából, a Pilismaróti-öbölnél még nagyobb, 4 kilót meghaladó dévért fogtak busázás közben. Nézd meg a halat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)