2024. május 21. kedd | Konstantin
Nagy fogások

Minden idők harmadik legnagyobb hitelesített csukáját fogták az RSD-n

Minden idők harmadik legnagyobb hitelesített csukáját fogták az RSD-n

Minden idők harmadik legnagyobb hitelesített csukáját fogták a Ráckevei-Soroksári Dunán (RSD) Ráckevénél, a Kerekzátony-szigeten. A sikeres horgász, Gregor László április 24-én, vasárnap ebédidőben csapta be a hatalmas ragadozót. 

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára felkerült információk alapján a 11,21 kilós halat úszós, búvárstupekes módszerrel csalták horogra. A csaliként egy 15 centis bodorkát kínáltak fel.

A hal testhossza 91, a kerülete 62 centiméter volt. A partról akasztott és fárasztott csuka 10 perc után adta meg magát. Az időjárást szemerkélő eső és délről fújó enyhe szél jellemezte. 

„Igazi szenzáció” – minősítette a fogást az RDHSZ közösségi oldalán. Ez ugyanis az RSD rekordlistájának eddigi harmadik legnagyobb csukája. 

A listavezető egyébként egy kereken 12 kilós példány, amelyet Székely György fogott ki 2020 december 2-án az RSD főágából Tassnál. A második helyen Kneusel H. Emil 11,700 kilós hala szerepel 2010-ből. A harmadik helyről hosszú idő után taszítottak le most egy 10,30 kilós ragadozót, Pongrácz Zoltán ugyanis még 2013 februárjában iratkozott fel a dobogóra. 

A horgászoknak egyébként az RSD-n kötelező bejelenteniük – persze csak, ha teljes körűen tudnak gondoskodni a hal épségéről annak hitelesítéséig – minden 25 kiló feletti pontyot, amurt, 10 kiló feletti fogassüllőt és csukát, illetve 50 kiló feletti harcsát.

Az RDHSZ megjegyezte, hogy a csuka bőven meghaladja a garantált jutalom súlyhatárát. Gregor Lászlót tehát a szabályok értelmében éves általános területi jegy illeti meg az RSD-re és mellékvizeire.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: RDHSZ)