2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Pár nap leforgása alatt újra megdőlt a Fás-tavi pontyrekord – fotókkal

Pár nap leforgása alatt újra megdőlt a Fás-tavi pontyrekord – fotókkal

Néhány napon belül másodjára dőlt meg a hivatalos Fás-tavi pontyrekord, ezúttal elérve a 20 kilogrammos határt.

Mint arról a Pecaverzum is beszámolt, Tóth András május 19-én 19,40 kilogrammos pikkelyest terelt partra, ami akkor tórekordot jelentett, hiszen a korábbi csúcs 18,90 kiló volt. 

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) híre szerint azonban nem sokáig örülhetett Tóth András, ugyanis Málik Csaba egy még nagyobb pontyot szákolt a Fás-tónál.

„Kedden munka után kiugrottunk szalonnasütésre a Fás-tó partjára egy kis rapid pecával egybekötve. Ezért csak minimális felszerelést vittünk magunkkal: a botzsákba kerültek a 360 centiméteres kis finom feederbotok, az orsókon 0,22 milliméteres monofil zsinórok, 0,14-es fonott horogelőkék, ezeken pedig a kis pontyozó horgok. Így vágtunk bele az éjszakába” – írta beszámolójában a horgász, kiemelve, hogy etetésre azért szükség volt, hiszen anélkül nem sok esélyük lett volna.

12 darab, tigrismogyorót és erjesztett kukoricát tartalmazó rakétát lőttek be, a csali pedig egy szem ananászos gumikukorica volt. 

„Egy jó 10 kilós tükörponttyal indítottunk, majd 2:15 perckor szélcsendes időben, erőteljes húzós kapással jelentkezett életem eddigi legnagyobb pontya, ami egyben az egyéni ponty rekordom is. Öcsém Máik Richárd segítségével 15-20 perces fárasztás után sikerült megszákolni ezt a gyönyörű halat, ami pontosan 20 kilót nyomott és 85 centiméter hosszú volt” – árulta el Málik Csaba.

A halőr kiérkezéséig egy nagyméretű, bojlis merítőben tartották a halat a vízben állva, hiszen ekkora halra nem készültek és csak egy 3 méteres verseny haltartó volt náluk. 

A halőr kiérkezése után dokumentálták a pikkelyes adatait, és kíméletesen visszaengedték. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: KHESZ)