2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Nagy fogások

Piócára jött a százkilós harcsa Merenyén

Piócára jött a százkilós harcsa Merenyén

Egész pontosan 2 méter 44 centiméter hosszú harcsa. Kilogrammban pedig többet nyomott, mint egy ember. A szerencsés horgász, Mákos István kívánt hármat, lemérte a halacskát, fotózkodott, majd gyorsan vissza is engedte a merenyei horgásztóba, amely Baranya megyében található.

„Egészen hihetetlen, de tíz perc fárasztás után a kezemben volt a száz kilogrammos hal – mesélte hétvégi élményeit a pecsaktual.hu-nak Mákos István, aki úszós, piócás készséggel fogta a kapitális harcsát.

„Betettük a csónakba, majd a partra vittük lemérni. Egy ekkora halat azonban gyorsan vissza kell tenni a vízbe, mert hamar »rosszul lesz« a parton” – tette hozzá Isti.

Mákos Istinek szombaton nemcsak egy, hanem kettő kapitális méretű hal is a horgára akadt. A hatalmas harcsa előtt egy 216 centis kistesóját is sikerült kifognia. Íme:

„Ha nem horgászhatok, nem érzem jól magam. De halat nem eszek, mert sajnálom őket. Így visszaengedem a legkisebbeket is – tette hozzá a fiatalember, aki egyébként ha nem a csendes tavak partján üldögél, akkor veszélyes fák kivágásával foglalkozik.

A 120 hektáros merenyei tavat 1992 óta nem halászták le. „Ebből eredően kapitális halállománnyal büszkélkedhet. Több mint 20 éves pontyunk is van, ami 45 kilogrammos. Már nevet is adtak neki a horgászok. Ő a Púpos” – mondta a tó üzemeltetője, Regős György.

A merenyei tóra az ország minden tájáról érkeznek, hogy pontyot, harcsát, süllőt, csukát, kárászt és dévérkeszeget fogjanak – majd a legtöbben vissza is engedik őket – olvasható a pécsi honlapon

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

(fotók: pecsaktual.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!