2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Nagy fogások

Zsebpecával tartja rémületben az RSD halait Koko

Zsebpecával tartja rémületben az RSD halait Koko

A Ráckevei-Soroksári Duna-ágat (RSD) rendszeresen a világ legegszerűbb módszerével, egy zsebpecával és egy spiccbottal veszi célba, és a keszegek mellett szép pontyokat és legutóbb egy gyönyörű compót is horogra csalt. 

Ha teheti, minden szabadidejét a Gubacsi hídnál, a Csepeli Csőhídi versenypálya környékén tölti Kovács „Koko” István, akit – elmondása szerint – mindenki így ismer. Koko nem bonyolítja túl a dolgokat, egész egyszerűen egy spiccbottal indul el pecázni. 

„Tavasszal vettem egy nagyon jó ötméteres spiccbotot, nincs begumizva, viszont tűspicces, és ezáltal nagyon érzékeny és szépen meg tudom vele fogni a halakat. Van egy hatméteres botom is, ami be van gumizva, de azt csak tartalékban hordom magamnál, mert annyira meg vagyok elégedve a másikkal” – indokolta, hogy annak ellenére, hogy hetente több nap is pecázik, miért nem a fárasztások szempontjából biztonságosabb megoldást választja. 

(A fotó a Bánki-tónál készült.) 

Potosan így történt ez a minap is, amikor minden a menetrend szerint alakult: a hatméteres bot a kocsiból volt kénytelen végéignézni, ahogy kisebbik társa Koko kezében aprítja a halakat.

Nagyon szép keszegek érkeztek sorozatban, majd egyszer csak egy komolyabb érdeklődő is horogra akadt.  

„Nagyon finom kapása volt, enyhén feltolta az úszót, majd elindult a nád irányába, de szerencsére sikerült visszahoznom magam elé, és körülbelül ötperces fárasztás után sikerült megszákolni. Hatalmas élmény volt a küzdelem. Én is meglepődtem, mert ez egy elég nagy compó, 33 centiméteres volt. A parton már egyesek elneveztek spiccbot királynak” – mesélte viccesen. 

Vélhetően nem véletlenül mondják ezt rá, mert a compón kívül az utóbbi időben szép, 2-3 kilós pontyokat is fogott. És, kapaszkodjatok meg, mert mindezeket nemes egyszerűséggel egy zsebpecás szerelékkel teszi. 

„Én Louis de Funès vagyok, mert megveszem az egyszerű zsebpecát, amiket lehet kapni a boltban, és azt csak felkötöm. Azzal fogtam az összes halam, maximum a horgot szoktam lecserélni egy jobbra. Nekem ez szórakozás, és én így szeretek horgászni. Ilyen régimódi pecás vagyok. Emlékszem még rá, amikor kiskoromban fater botot adott a kezembe, és dugó volt az úszó” – nosztalgiázott kicsit, és ezzel érthetőbbé is tette, hogy miért oly' kedves számára ez az egyszerű, de végtelenül szórakoztató műfaj. 

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotók: Maconkai-víztározó és tórendszere FB-oldala/Pecaverzum)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!