2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Peca+

408 ezer embert várnak az első Balaton-körbealvásra

408 ezer embert várnak az első Balaton-körbealvásra

Nem mindennapi ötlettel állt elő egy csapatnyi fiatal. Úgy döntöttek, hogy létrehozzák hazánk első Balaton-körbealvását. A jövő júniusi együtt alvásra több, mint 400 ezer embert várnak, hiszen a cél az, hogy a balatoni kerékpárút minden félméterén aludjon valaki.

Hazánk legnagyobb tavával rengeteg mindent lehet kezdeni. A strandolás, fürdés szinte alap, a rutinosak minden évben átúszhatják, de amikor nagyon hideg van, át is lehet csúszni. Lelkes fiatalok azonban úgy döntöttek, megszervezik az első Balaton-körbealvást – számolt be a borsonline.hu

– Idén júniusban egy baráti társasággal nyaraltunk a Balatonon, és viccből felvetette egyikünk, mi lenne ha körbealudnánk a tavat. Erre készítettünk egy eseményt, ami egyre felkapottabb lett, így mára teljes erővel elkezdtük szervezni a rendezvényt – mesélte Steiner Lilla, a szervező csapat tagja. 

Az eseményre már közel 29 ezren jelentkeztek. A szervezők szerint a jelentkezőknek csak egy párnára és hálózsákra lesz szükségük az alváshoz, ami a Balatont körbeszelő kerékpárúton történik majd. 

– Minden korosztályt szívesen látunk a körbealváson, elvégre ez egy olyan feladat, amit mindenki könnyedén tud teljesíteni. Mi leteszteltük az utat, és kiderült, hogy meglepően kényelmes! Akkor készítettük a fotót, amivel hirdetjük az eseményt – mondta a szervező. 

Mivel a kerékpárút 204 kilométer hosszú, ezért 408 ezer embert várnak majd a 2023. június 24-ére, szombatra tervezett körbealvásra. Könnyű kiszámolni, hogy minden embernek fél méter széles hely jut az alvásra. De mire elég 50 centi? 

– Szerintünk ez egy ideális távolság, de ha valaki tudja magáról, hogy karatézik álmában, annak kicsit nagyobb helyet ajánlunk – jegyezte meg viccesen Lilla.

Az alvásra még több mint tíz hónapja van gyakorolni azoknak, akik esetleg rosszabb alvók. 

– Ezen még nem gondolkodtunk, hogy hogyan lehet gyakorolni a körbealvásig. Azt javasoljuk a résztvevőknek, hogy kisebb lámpafénynél aludjanak és csökkentsék az utcáról beszűrődő lámpák fényét – javasolta Steiner Lilla, aki szerint fontos, hogy mindenki jól érezze magát a rendezvényen, hiszen ez egy közösségi esemény. 

– Fontos számunkra, hogy az alvás után mindenki jó hangulattal és élménnyel térjen haza. De azt is reméljük, hogy senki nem fog rosszul aludni, vagy egy másik emberre ráfeküdni álmában – zárta mondandóját a szervező csapat tagja.

Részvételi szándékunkat az első Balaton-körbealvon ITT jelezhetjük.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Balaton-körbealvás 2023 FB-esemény)