2022. május 21. szombat | Konstantin
Peca+

Már nem csak horgászik, vadászik is Reviczky Gábor

Már nem csak horgászik, vadászik is Reviczky Gábor

Sikerrel vette az újabb akadályt, sikerült a terve. Revizcky Gábor letette a vadászvizsgát, úgyhogy mostantól már nemcsak a halakat üldözheti kedvére.

A Nemzet Művésze, a Magyar Horgászat Nagykövete nagykövete, Reviczky Gábor új vizekre evezett, és a horgászat mellett mostantól a vadászatnak is hódolni fog. 

A sokak által az Üvegtigrisben nyújtott alakítása miatt ismert színész letette ugyanis a vadászvizsgát, így mostantól az autójában a botok mellé odakerülhet a fegyver is. 

„Az elmúlt esztendők alatt igazán mély betekintést kaphattam az erdészeti és vadászati tematikákat, illetve tevékenységeket illetően. Sok helyen jártam, sok élményben lehetett részem, azonban most egy újabb elhatározást tettem. Szerettem volna letenni a vadászvizsgát. Döntésemet tett követte, ezért beleugrottam ebbe a kalandba is” – fogalmazott Reviczky Gábor, aki Szuhafőn szerezte meg a vadászathoz szükséges papírokat. 

A gyakorlati képzésen a többi között állatmaketteket kellet felismerni, és megítélni, hogy elejthető vagy sem. De megtanulták azt is a képzés résztvevői, milyen irányba nem lehet lövést leadni

És, hogy mit gondoltak a színész elhatározásáról a többi vadászjelölt? „Csodálkoznak rajta, hogy az én koromban ilyesmivel foglalkozom” – mondta a 72 éves Reviczky.

„Sikerrel zárult ez a tervem is, megszereztem a vadászvizsgát” – ezzel a gondolattal zárul a videó, amelyben nyomon követhetjük, hogyan lett a nagy horgász Reviczky Gáborból vadász is. 

A vadászatot hazánkban jóval kevesebbe űzik, mint a horgászatot: a regisztrált pecások száma már meghaladja 800 ezret, míg a vadásztársadalom a tavaly novemberi adatok szerint 68.228, ebből 3365 nő.    

Reviczky Gáborral a Pecaverzum is forgatott. Elárulta, miért nem horgásztak az Üvegtigrisben. A videóért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Youtube)