2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Peca+

Megnyílt a Ráckevei Halmúzeum

Megnyílt a Ráckevei Halmúzeum

A Ráckevei Halmúzeumot a Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány hozta létre pályázati forrásból. A kulturális intézmény egész évben minden pénteken és szombaton várja a látogatókat. 

Július 8-án megnyitotta kapuit a Ráckevei Halmúzeum – adta hírül honlapján a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ).

170 négyzetméteres kiállítótérben a horgászat, a halászat és a halak iránt érdeklődők kedvükre való kiállítást tekinthetnek meg.

A Ráckevei Halmúzeum egész évben minden szombaton és vasárnap tart nyitva 9-től 17 óráig. A belépőjegy felnőtteknek 800, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 400 forint.

Az új kulturális intézmény és turisztikai szolgáltatóhely a Kossuth utca–Sas köz–Eötvös utca sarkán található, az Ács Károly Művelődési Központ mellett, főbejárata az Eötvös utcai parkoló felől közelíthető meg.

Az Új Duna-ági Híradó tavalyi tudósításából kiderül, hogy a Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány pályázaton elnyert forrásból, 14,8 milliós forintból hozta létre a Ráckevei Halmúzeumot egy önkormányzati tulajdonú reneszánsz műemléképületben, amelyet az elnyert forrásból újítottak fel.

A múzeum honlapján kategóriákra bontva lehet keresni a kiállított tárgyak között.

A Ráckevei Halmúzeum első hivatalos eseményét már meg is rendezték: az Országos Erdészeti Egyesület 152. Vándorgyűlésének résztvevői látogatást tettek az intézményben július 1-jén. Képgaléria az eseményről ITT

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: halmuzeum.hu)