2024. június 19. szerda | Gyárfás
Peca+

Pénzzel teli széfet fogtak mágneshorgászok – videóval

Pénzzel teli széfet fogtak mágneshorgászok – videóval

100 ezer dollárt, átszámítva körülbelül 36 millió forintot talált egy New York-i tóból kiemelt széfben egy mágneshorgász házaspár.

James Kane és Barbie Agostini még múlt pénteken dobott be mágneses kötelet a Queens-i városrészben egy tóba, és legnagyobb meglepetésükre egy vagyont húztak ki belőle – írja 24.hu a BBC-re és a helyi sajtóra hivatkozva.

A mágneshorgászok amikor kinyitották a zárt dobozt, az tele volt sérült, a víz által meggyötört 100 dollárosokkal.

Az esetet jelentették a rendőrségnek, akik közölték, hogy a széfnek nincs köze bűncselekményhez, így megtarthatták az összeget.

James Kane a BBC-nek arról beszélt, korábban is találtak már széfeket, de amikor meglátták a mostani tartalmát, azt ismételgették: ez nem lehet igaz.

Nem volt benne semmilyen személyes tárgy, ami alapján be lehetett volna azonosítani, hogy ki a tulajdonosa, így a rendőrség csak gratulálni tudott nekik a fogáshoz.

A pár egyébként a koronavírus-járvány idején szeretett bele a mágneshorgászatba, aminek Magyarországon is egyre nagyobb hagyománya van.

Volt már rá példa, hogy magyar mágnespecás robbanóeszközt talált a Dunában és a Zagyvában, de olyanra is akadt példa, hogy egy vízből kiemelt közlekedési tábla oszlopából egy csomó harcsa került elő. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: The Project Youtube-képernyőfelvétel)