2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Peca+

Rovar csípte meg a torkát, mentőhelikoptert is riasztottak

Rovar csípte meg a torkát, mentőhelikoptert is riasztottak

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) természetvédelmi őreinek lélekjelenlétének és közreműködésének köszönhetően mentették meg az életét egy fiatalembernek, akinek a nyelőcsövét csípte meg egy rovar, és ennek következtében szinte megszólalni sem tudott. Mentőhelikoptert is riasztottak érte. 

Az eset július elsején, csütörtökön délután történt. A férfi beszéd közben bekapott be és nyelt le egy rovart, amely megcsípte a torkát. 

A terület autóval nehezen megközelíthető, de a KNPI természetvédelmi őrei (mert szerencsére többen is jelen voltak) riasztották a mentőket, és kiszállították a szerencsétlenül járt férfit a főútra, ahol a kunszentmiklósi és a dabasi mentősök már várták. Még mentőhelikoptert is riasztottak érte, ám végül mentőautóval vitték a kecskeméti kórház SBO részlegére. 

„Beszélni csak nagyon nehezen tudtam, de levegőt végig szinte akadály nélkül kaptam. Kecskeméten gyorsan elláttak (még macis ragtapaszt is kaptam), és szerencsére este 6-kor már el is hagyhattam a kórházat” – írta a fiatalember a KNPI hivatalos Facebook-oldalán megjelent köszönőlevelében.

Hatalmas szerencséje volt, mert ha nincsenek emberek körülötte, nehezen tudott volna segítséget hívni, mert alig tudott a csípéstől megszólalni. 

(fotó: hu.wikipedia.org)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!