2022. május 21. szombat | Konstantin
Peca+

Téli túrát szerveznek a Biharugrai-halastavakra

Téli túrát szerveznek a Biharugrai-halastavakra

Január 22-én, szombaton téli túrát szerveznek a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, a Biharugrai-halastavakon. A kirándulás a „Téli túrák nemzeti parkjaiban” programsorozat részeként valósul meg.

A Körös-Maros Nemzeti Park (KMNP) immár két évtizede minden télen megszervezi ezt a túrát, amelynek keretében a Biharugrai-halastavak téli madárvilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A mintegy 5 kilométeres gyalogtúra során a begécsi tórendszert járják be.

„Végre beköszöntött az igazi tél, és reményeink szerint kitart a túra időpontjáig. Az elmúlt napokban még szép számú vízimadarat számoltunk, több mint 10 ezer nagy lilik tartózkodik itt, de a különböző récék száma is meghaladja az ötezret. A nagy madártömeg vonzza a telente hozzánk érkező rétisasokat, de folyamatosan növekszik az északról érkező énekesmadarak száma is” – írja honlapján a KMNP.

A halastavak jelentős része már befagyott, a táj fehér hólepelbe burkolózott. Mindez igazi téli hangulatot kölcsönöz majd a túrának. A szervezők kérik, hogy a kirándulásra mindenki az időjárásnak megfelelő ruházatban és lábbeliben jöjjön.

A találkozó helyszíne Biharugra, Bihari Madárvárta (GPS-koordináták: É: 46° 58’ 32,40” K: 21° 38’ 28,89”), időpontja: január 22., szombat reggel 9.00 óra. 

A részvételi díj felnőtteknek 700 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 500. További információk Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetők a +36 30 645 0613-as telefonszámon. 

Vidracsalád költözött a Sóstói-csatornába. Részletekért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: mme.hu)