2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Peca+

Új híd épül a Tiszán, a régit lebontják mellette

Új híd épül a Tiszán, a régit lebontják mellette

Az európai közbeszerzési értesítőben (TED) kihirdették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tivadar mellett az új Tisza-híd megépítésére kiírt tervezői közbeszerzést. Az új tivadari híd pályája a korábbinál magasabban fut majd az árvízszint megemelkedése miatt.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


A magyarepitok.hu beszámolója szerint a Kisar és Tivadar között fekvő, 1969-ben felépített Tisza-híd fontos közlekedési szereppel bír, miután összeköti a beregi és szatmári területeket Északkelet-Magyarországon. 

A Felső-Tisza új közúti hídjának építéséről a 2021. évi Magyar Közlöny 108. számában kormányhatározat rendelkezett. A Felső-Tiszán egy másik új híd projektje is folyamatban van: a Tiszamogyorós és Lónya közötti híd tervezése már elkezdődött.

A Tivadarnál tervezendő új híd felszerkezeti hossza közel 340 méter lesz. Az útpálya a korábbi hídhoz képest magasabban fut majd, miután a folyó ezen pontján a mértékadó árvízszint a korábbihoz képest 1,92 méterrel megemelkedett.

Az új híd elhelyezéséhez és a megemelt pályaszinthez igazodóan átépítik a csatlakozó 4127-es számú Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő út érintett szakaszát is, mintegy 600 méteren.

A tervezőnek biztosítania kell a kerékpáros átvezetést, Kisarnál pedig okos pihenő megtervezése szükséges.

A közbeszerzés arra is felhívja a figyelmet, hogy az új híd, valamint a csatlakozó új országos útszakasz Natura 2000 területet érint, így környezetvédelmi munkarészeket kell készíteni, valamint azok alapján le kell folytatni a környezetvédelmi hatósági eljárást.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: origo.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!